ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Φάπα ολκής για τα κανάλια - Εχει τα δίκια του ο Μάνος


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

*Δεν υπάρχει μόνο ο κορονοϊός παιδιά, υπάρχει κι ο ιός Πολάκη!
Μέσα σου μπαίνει κι αυτός, στρώνεται αμέσως στη δουλειά και πριν αλέκτορα φωνήσαι, από εκεί..που ήσουν καθεστωτικός και συστημικός και μετριοπαθής, αρχίζεις να τα χώνεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Μη σου τύχει, φίλε, μη σου τύχει, γιατί άπαξ και κολλήσεις θεραπεία γνωστή δεν υπάρχει!
* Βλέπε και την περίπτωση του Στέφανου Μάνου, την ελληνική εκδοχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, που εδώ και λίγο καιρό έχει πέσει θύμα του ιού. Πρώτο δείγμα έδωσε με το χιονιά της Μήδειας, όταν έκανε σκουπίδι το Επιτελικό Κράτος, για να επιστρέψει προχτές κάνοντας σφοδρή επίθεση στα κανάλια και στη Digea. Με δικά του λόγια:
«Πληροφορούμαι ότι στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) θα συζητηθεί η μείωση των τελών χρήσης του φάσματος από τη DIGEA κατά 50%!! Δήθεν λόγω COVID-19. Αν είναι αλήθεια θα πρόκειται περί μεγάλου σκανδάλου προς όφελος των καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Τα έσοδα από διαφήμιση στα κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν μειώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Αυξήθηκαν λίγο.
Την ίδια στιγμή που κατηγορείται η προηγούμενη κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των καναλιών, η ΕΕΤΤ παραδίδεται στις επιθυμίες της DIGEA!
»
* Μιλάμε τώρα για φάπα ολκής και πέρα από πλάκα έχει και τα δίκια του ο Μάνος. Όντως δεν είχαμε δραματική μείωση των τηλεοπτικών διαφημίσεων και δεν φταίει ο φορολογούμενος αν ξοδεύουν αβέρτα οι καναλάρχες για να μασουλήσουν τον ανταγωνισμό.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα κανάλια πήραν τη μερίδα του λέοντος από τη Λίστα Πέτσα και θα κονομήσουν σφόδρα και από τη Λίστα Κικίλια αφήνοντας στα υπόλοιπα media μόνο ψιχουλάκια.
Βάλε και τα τρία εκατομμύρια δόση της άδειας, που μεταμορφώθηκαν σε «επενδύσεις προγράμματος», αμάν πια ρε φίλε, θέλουν και άλλες διευκολύνσεις;
* Ενώ την ίδια ώρα, εκείνα τα φραγκάκια που θα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εφημερίδες και ακύρωσε πέρυσι ο Πέτσας δεν έχουν φανεί στον ορίζοντα για φέτος. Και υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν μετά βαΐων και κλάδων…