ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σε αμηχανία οι φαρμακοποιοί: Περιμέναμε self test και μας έφεραν rapid test


Για δυσάρεστη έκπληξη μιλάνε οι φαρμακοποιοί που διαπίστωσαν ότι τους έστειλαν γρήγορα τεστ που γίνονται σε εργαστήρια και όχι οικιακά. Τη σοβαρή καταγγελία έκανε ο φαρμακοποιός Γιάννης.. Δαγρές (φωτογραφία) μιλώντας στην τηλεόραση του Open όπου επισήμανε ότι το πρόβλημα έχουν εντοπίσει και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του αφού δεν έφτασαν από το υπουργείο στα φαρμακεία self test αλλά rapid test.
Όπως είπε οι φαρμακοποιοί έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι δεν τους προμήθευσαν με σφραγισμένα σακουλάκια του ενός οικιακού τεστ αλλά με συσκευασίες των 25 rapid test.
Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να ανοίγουν τις συσκευασίες των 25 και να απομονώνουν ένα ένα τα τεστ για να τα δίνουν στους πολίτες πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους αφού έτσι θα είναι εκτεθειμένα και αυτό δεν είναι ασφαλές.
«Δεν ξέρω ποιος έκανε τον διαγωνισμό και έδωσε έγκριση. Μια χαρά προϊόν είναι αλλά για άλλη δουλειά, για να γίνεται σε μικροβιολογικά εργαστήρια» είπε ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές επισημαίνοντας ότι «έχει γίνει γκέλα και μάλιστα γερή γκέλα». Όπως είπε «κανονικά πρέπει να επιστραφούν και να προμηθεύσουν με αυτόνομες συσκευασίες του ενός self test».
Το υπουργείο Υγείας υποστήριξε ότι πρόκειται για self test αλλά όχι ατομικά γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα στην αγορά. Έτσι θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να τα συσκευάζουν εκ νέου σε ατομικές συσκευασίες και να βάζουν ξεχωριστά το αντιδραστήριο, τη μπατονέτα, το υγρό και τη συσκευή που δείχνει την ένδειξη του τεστ.
Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν αμφιβολία κατά πόσο η διαδικασία αυτή θα είναι ασφαλής.