ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Η συνέντευξη Μητσοτάκη και το fair play Kαραμανλή


Ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε πρόθεση να παρέμβει σε αυτή τη φάση στον δημόσιο διάλογο και ειδικά με τα εθνικά θέματα εν εξελίξει. Αν και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν διάφορες.. συγκεχυμένες πληροφορίες πως κάποια στιγμή θα υπάρξει παρέμβασή του, δεν ήταν αυτός ο χρόνος που θα επέλεγε ο ίδιος.
***
 Ουσιαστικά, όπως λένε συνεργάτες του, η παρέμβαση «προκλήθηκε» από τη νέα επίθεση που του έκανε ο Κώστας Σημίτης και έθιξε έναν από τους πυρήνες της διακυβέρνησής του: τα εθνικά θέματα. Εξ ου και η τοποθέτηση είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από όλες τις προηγούμενές του από τότε που αποχώρησε από την πρωθυπουργία, οι οποίες ήταν είτε για να στηρίξει τον εκάστοτε αρχηγό της παράταξης είτε για τα εθνικά θέματα, χωρίς όμως κομματική χροιά.
***
Αυτή τη φορά η παρέμβαση είχε σκληρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που θύμισαν την εποχή της σφοδρής κόντρας του με τον τότε μεγάλο αντίπαλο της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ. Ετσι εξηγείται και η αποδοχή που είχε η παρέμβασή του από τη λεγόμενη «βάση» της παράταξης, η οποία ικανοποιήθηκε από την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος για πρώτη φορά –και αυτό έχει ενδιαφέρον– ένωσε το νήμα της δικής του πολιτικής με το νήμα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Fair play
***
Θα σας πω και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Η δήλωση του Καραμανλή ήταν έτοιμη από την Τετάρτη το μεσημέρι, αλλά δεν την έβγαλε καθώς την ίδια ημέρα υπήρχε συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κώδικας ευγενείας και η θεσμική αντιμετώπιση λένε πως ένας πρώην δεν κάνει ποτέ δήλωση την ημέρα που μιλάει ο νυν.
  • από το Θεωρείο της Καθημερινής