ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

H Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για ταυτότητες και ΕΔΟΕΑΠ


Ανακοίνωση της δημοσιογραφικής παράταξης (ΕΣΗΕΑ) Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:
ην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για τις ψεύτικες δημοσιογραφικές ταυτότητες στην ΕΣΗΕΑ με δικαστική έρευνα, που να περιλαμβάνει και ευθύνες όλων όσων συμμετείχαν στην απόπειρα.. συγκάλυψης της υπόθεσης Φουρθιώτη, ζήτησε το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Τσαλαπάτης με διαδοχικές παρεμβάσεις του στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.
Την πρόταση του αρνήθηκε η πλειοψηφία των 6 να θέσει σε ψηφοφορία, και να ζητήσει στην όποια ενέργεια στη Δικαιοσύνη να επισυναφθούν και τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ Ακόμη δεν υπάρχει απάντηση.
Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να κάνει μια αναφορά στον Εισαγγελέα ΜΟΝΟ για ξεκάρφωμα , όταν προηγήθηκε να στείλει το θέμα στον Εισαγγελέα ακόμη και ο Χατζιδάκης. Έτσι υποχρεώθηκαν με τα χίλια ζόρια σε έκδοση ανακοίνωσης.
Άλλη μια φορά όμως κρύβουν ότι ήδη σε έγγραφο που διαβιβάστηκε σήμερα στην γραμματεία της ΕΣΗΕΑ ( ΑΠ 398/7.4.2021) περιλαμβάνεται και παραποιημένο δελτίο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ στο όνομα Φουρθιώτης.
Η ταυτότητα προσομοιάζει ακριβώς με τις νέες ταυτότητες που εκδίδει η Ένωση με υπογραφή και σφραγίδα του Αρχηγείου Αστυνομίας στην πίσω όψη, γεγονός που την καθιστά και παραποιημένο δημόσιο έγγραφο!. Πόσα άλλα τέτοια κυκλοφορούν; είναι το ερώτημα.
Τουλάχιστον δύο μήνες όμως τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ, που έχουν τις θέσεις ευθύνης στο προεδρείο, γνώριζαν την ύπαρξη πλαστής ταυτότητας, χωρίς να κάνουν τίποτα.
Στην περίπτωση χρήσης της δημοσιογραφικής ιδιότητας και ταυτότητας, για πρόσωπα και για θέματα και ενέργειες μη σύννομες που ήδη καταγγέλλονται, έχουν ευθύνη και αυτοί που το επέτρεψαν.
Στις παραδοσιακές ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ η διασφάλιση της γνησιότητας ήταν οι πρωτότυπες υπογραφές προέδρου και γραμματέα και η πρωτότυπη σφραγίδα θεώρησης δημόσιας αρχής στην πίσω όψη. Τώρα όμως έχουν ψηφιοποιηθεί με προ εκτυπωμένες τις υπογραφές Αντωνιάδου και Καπάκου. Η διαρροή της «ταυτότητας» όλα δείχνουν ότι μάλλον έγινε μέσα από την ΄Ενωση, αφού λίγα άτομα έχουν πρόσβαση στο σχετικό αρχείο. Δεν αποκλείεται βέβαια να χρησιμοποιήθηκε και διαφημιστικό αντίγραφο του πρωτοτύπου πoυ υπάρχει στο site. Δυστυχώς όμως η ειδική γραμματέας δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση , ώστε να δώσει εξηγήσεις γι αυτό , όπως και για την αλλοίωση των πρακτικών. Η προκάτοχος της που σήμερα είναι Β’ Αντιπρόεδρος δήλωσε υπερήφανη για το… έργο της με τις ταυτότητες που κοπιάρονται από όποιον επιτήδειο το θελήσει.
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης από μέλη του ΔΣ:
-στην συνεδρίαση 63/9-2-21 η Πρόεδρος γνώριζε την ύπαρξη πλαστής ταυτότητας που είχε αποσταλεί με καταγγελία. Υπάρχει email με την καταγγελία που το επέδειξε στους 8 παρόντες
-στη χθεσινή συνεδρίαση η Β Αντιπρόεδρος στενή συνεργάτης της Προέδρου, επανέλαβε την ύπαρξη του email και χαρακτήρισε την ενημέρωση από την Πρόεδρο κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου τάχα ως «of the record».
-η σκόπιμη απόκρυψη της επιστολής Φουρθιώτη , αφού μόνο κάποια σημεία της διαβάστηκαν στα πρακτικά που αμέσως σβήστηκαν(!...) επιχειρήθηκε να αιτιολογηθεί ότι έγινε ΔΗΘΕΝ για λόγους προσωπικών δεδομένων!
-η δήλωση του ΓΓ της ΕΣΗΕΑ ότι ΔΗΘΕΝ έμαθε για την υπόθεση μόλις δημοσιεύθηκε η επιστολή στο DocUMENTO και ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου είναι για γέλια.. Ο Σ Καπάκος ψήφισε (απόφαση 63/9-2-21) « λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος χρησιμοποιεί ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, παρότι δεν είναι μέλος…». Άρα γνώριζε πολύ καλά και τι υπήρχε και τι ψήφισε.
Με άλλα λόγια πρόκειται για EΣΗΕΑ GATE που απαιτεί άμεση και συνολική δικαστική εκκαθάριση.

ΥΓ: 1 Xθες στη θέση του εκλιπόντος Αντιπροέδρου Πάν. Νεστορίδη ιστορικού στελέχους του δημοσιογραφικού και προοδευτικού κινήματος στη Β. Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ αποχαιρέτησε τον σύντροφο του, με μια πολύ δεξιά διεύρυνση στη θέση αυτή στο ΔΣ από την παρέα Αντωνιάδου! Ταυτόχρονα όμως και η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
2. Mεπιστολή προς τον υπουργό Εργασίας ο ΕΔΟΕΑΠ ζητεί να εξαιρεθεί από τον δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα υποδεικνύει ότι δεν είναι υποχρεωμένη στον έλεγχο που έχει αρχίσει για ανείσπρακτο αγγελιόσημο 2 δις. ευρώ.
07/04/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"