ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέρριψε τους ισχυρισμούς του «Άργος»

Ομόφωνα αρνητική ήταν η απάντηση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα μέτρα συμμόρφωσης που πρότεινε το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στην χώρα, το «Άργος».
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε ότι οι προτεινόμενες δεσμεύσεις δεν γίνονται αποδεκτές στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί Ελεύθερου Ανταγωνισμού και προχώρησε στη διαδικασία προς εξέταση.. ενδεχόμενης λήψης ασφαλιστικών μέτρων.
Η διαδικασία εξελίσσεται στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας στην αγορά διανομής έντυπου τύπου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Είχε προηγηθεί απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έβαζε «φρένο» στη μονομερή απόφαση του πρακτορείου «Αργος» για αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής απέναντι στις εφημερίδες ζητώντας του να την ανακαλέσει εντός 10ημέρου. Στη συνέχεια το Πρακτορείο ανακοίνωσε ότι προχωρά σε δεσμευτικές προτάσεις, τις οποίες και απέρριψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κρίνοντας τες ανεπαρκείς.
- πηγή: efsyn.gr