ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου.
Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το '68. Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το ΄72. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι έως το ΄75..
Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό "Αντί".
Τα σκίτσα του χαρακτηρίζονταν από ένα ιδιαίτερο εικαστικό στιλ αλλά και από μεγάλη δόση χιούμορ που συμπλήρωνε τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας.
Δούλεψε σαν γελοιογράφος, στο καθημερινό "Βήμα", με το ψευδώνυμο "ΙΩΑΝΝΟΥ" (76). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό "Ποντίκι", και έκανε το πολιτικό κόμικ "Ο Τρίτος Δρόμος" (΄82). Δούλεψε στις εφημερίδες "Πρώτη", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", και συνεργάστηκε με τα περιοδικά "Ταχυδρόμος", "Σχολιαστής", κ.λ.π..., με κόμικ όπως "Το Θαύμα", "Ο Ευρωπαίος", και άλλα...
Από το ΄90 εργαζόταν στις εκδόσεις της εφημερίδας "Έθνος", ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την "Εφημερίδα των Συντακτών". Ο Γιάννης Ιωάννου είχε εκδώσει πολλά άλμπουμ με σκίτσα του και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας.