ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» κάνει το επόμενο βήμα με το ethnos.gr

Tέλος το Under Construction για το σάιτ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.
Από το μεσημέρι της Παρασκευης 26 Οκτωβρίου το ethnos.gr, είναι στον διαδικτυακό αέρα. Και ευτυχώς δηλαδή, διότι δεν νοείται σήμερα μια εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της να μην έχει και διαδικτυακή έκδοση. Πράγμα που δεν διέθετε το ΕΘΝΟΣ -λόγω της αρχικής κολεγιάς με τον Δημήτρη Μάρη ο οποίος δεν ήθελε το.. ethnoς.gr αφού είχε ήδη τον όμιλο με τα δικά του σάιτ... 
Σχετικά με την διαδικτυακή έκδοση του ΕΘΝΟΥΣ και την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο ο διευθυντής σύνταξης του ethnos.gr, Κώστας Κυριακόπουλος έγραψε:
Με το ethnos.gr στη νέα εποχή 
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ενημέρωση βρίσκει ξανά τη δική της ταυτότητα στο νέο περιβάλλον τής δημοσιογραφίας, της συμμετοχής των πολιτών, της Δημοκρατίας.
Διατηρώντας στον πυρήνα του τις θεμελιώδεις αρχές τής δημοσιογραφίας που ακολουθεί και η εφημερίδα – αξιοπιστία, διασταύρωση της είδησης, αντικειμενική ενημέρωση, πολυφωνία – το μόνο δόγμα στο οποίο επιμένει το ethnos.gr είναι ότι «οι ειδήσεις είναι εργαλείο για να κατανοούμε τον κόσμο».
Στον σημερινό τυφώνα της πληροφόρησης και του νέου οικοσυστήματος των ειδήσεων, το ethnos.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, τις φιλτράρει με τα αυστηρά δημοσιογραφικά του κριτήρια και παρουσιάζει τις ειδήσεις όπως πρέπει να είναι.
Παράλληλα, υιοθετεί τις πιο σύγχρονες και σημαντικές τάσεις στην online ενημέρωση.
Καινοτομίες βασισμένες στη συμμετοχή των πολιτών, στη συνδιαμόρφωση των ειδήσεων (User Generated Content), στη δημοσιογραφία δεδομένων (Data Journalism), στα μεγάλα ρεπορτάζ και στις έρευνες (Longreads) αποκλειστικά για το νέο ethnos.gr που φτιάχτηκε από την εταιρεία Pixual.
Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» κάνει το επόμενο βήμα με το ethnos.gr.
Και σε αυτό το διαδικτυακό βήμα θέλει τους αναγνώστες να πάρουν το «ΕΘΝΟΣ» στα χέρια τους.

Κώστας Κυριακόπουλος
Διευθυντής σύνταξης ethnos.gr