ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ισχυρός σεισμός στην Ζάκυνθο - Εκτακτα δελτία από την ΕΡΤ

Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο Ιόνιο πέλαγος ανοιχτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ένας από τους σεισμούς που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην..
Αθήνα είχε το μέγεθος 6,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζακύνθου ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε στο fb:
6.4 Ρίχτερ, 44Χλμ ΝΝΔ της Ζακύνθου, 01:54.
3 αλλεπάλληλες ισχυρές δονήσεις, 01:22 - 5.1 ρίχτερ, 01:54-6.4 ρίχτερ, 02:09-5.6 ρίχτερ.
Ανακοίνωση Σεισμού της 26/10/2018
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 01:54 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.4 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 280Χλμ ΔΝΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται θαλάσσιο χώρο 44Χλμ ΝΝΔ της Ζακύνθου. 
Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Δυτική Ελλάδα ακόμα και στην Μάλτα και την Αλβανία.
Μισή ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί κι άλλη σεισμική δόνηση, στο ίδιο σημείο, μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ που είχε γίνει αισθητή μέχρι την Ηλεία. Περίπου δέκα λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ.

ΥΓ Η ΕΡΤ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έβγαλε τρία έκτακτα -ήταν η μόνη- για τις σεισμικές δονήσεις στη Δυτική Ελλάδα.