ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

«Όλες τα ίδια ψέματα γράφουν»

Μερικά «γιατί;» σχετικά με την κρίση που μαστίζει τη δημοσιογραφία, παίρνουν απαντήσεις από την παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Ερευνών Pew (Pew Research Center). Σύμφωνα με αυτήν, μόνο το 18% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται από τα ΜΜΕ με αξιόπιστο τρόπο, ενώ μόνο το 22% θεωρεί έγκυρες τις ειδήσεις που λαμβάνει.
Βέβαια, για να καταλάβουμε.. την αναξιοπιστία των ελληνικών Μέσων δεν χρειάζονται έρευνες και ποσοστά. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Τύπο (οποιασδήποτε μορφής, γραπτό ή ηλεκτρονικό) αιωρείται σαν σκόνη που δεν κατακάθεται. Τη νιώθουμε, τη βλέπουμε και την ξέρουμε με όλες τις αισθήσεις μας. Η Ενημέρωση στην Ελλάδα –όχι μόνο η πολιτική αλλά και η αθλητική– πάσχει. Αλλά πάσχει και ένα μεγάλο ποσοστό τού κοινού που την αξιολογεί. Ένα κοινό παραδοσιακά καχύποπτο, απαίδευτο, που πίσω από το λευκό που του δίνεις βλέπει οπωσδήποτε γκρίζο και πίσω από το γκρίζο διακρίνει με βεβαιότητα μαύρο, ό,τι και να διαβάσει, ακούσει και δει.
- διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο harddog-sport ΕΔΩ