ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η Alter Ego και η άλλη άδεια που εκκρεμεί…

Του Χρήστου Ξανθάκη

Όπως καθόμουνα την Πέμπτη και αναρωτιόμουν τι στο διάολο να γράψω για τα media της Κυριακής και θέμα δεν έβρισκα και το μαλλί τράβαγα, έσκασε ξαφνικά η μεγάλη είδηση: κατέθεσε αίτηση για πανελλαδική τηλεοπτική άδεια η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη!
Τη μία από τις άδειες, δηλαδή, που περισσέψανε από τον πρόσφατο..
διαγωνισμό, καθότι επτά θεσμοθέτησε το ΕΣΡ και πέντε έδωσε τελικά. Η αίτηση της Alter Ego κατατέθηκε κομπλέ μαζί με την εγγυητική των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και κανονικά η σχετική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει οσονούπω.
Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αν θ’αρχίσει αύριο ή μεθαύριο, το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει.
Διότι αν ο άλλος θέλει άδεια, τη θέλει το συντομότερο δυνατό, δεν τη θέλει τη Δευτέρα Παρουσία. Υπό νορμάλ συνθήκες, λοιπόν, πάμε για ένα χρονικό διάστημα από τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί το Ραδιοτηλεοπτικό και ανάλογα με το αν θα προκύψουν περαιτέρω μνηστήρες στην πορεία.
Στα υπέρ της Alter Ego για να τρέξει το στόρι είναι ότι τον φάκελό της τον έχει έτοιμο από την προηγούμενη «δημοπρασία» του 2016 και, προφανώς, δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει πολλά πράγματα.
Από εκεί και πέρα όμως μην ξεχνάμε ότι επιχειρηματίας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ανταγωνιστές έχει και δεν είναι διόλου περίεργο αυτοί οι ανταγωνιστές να ξυπνήσουν τώρα και να ψαχτούν επίσης για την έβδομη και τελευταία πανελλαδική άδεια – διαθέσιμη είναι για όποιον τη θέλει.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να απομακρυνθούμε από το τρίμηνο και να πλησιάσουμε το εξάμηνο.
Για να μην πάμε ακόμη παραπέρα, σε περίπτωση που οι μνηστήρες είναι ακόμη περισσότεροι…
Γιατί να μην εμφανιστούν, δηλαδή, και δύο και τρεις; Εκλογές έρχονται, παιχνίδια παίζονται, βράζουν τα αίματα, ποιος μας λέει εμάς ότι δεν θα αποφασίσουν κάποιοι να ενεργοποιηθούν έστω και ως λαγουδάκια;
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βρεις μια εγγυητική 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και να την παρκάρεις λίγο καιρό στο ΕΣΡ. Δεν θα τα χάσεις τα λεφτά σου, αν δεν πάρεις την άδεια, πίσω θα σ’ τα δώσουνε μετά βαΐων και κλάδων.
Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια, αφού η κίνηση της Alter Ego ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μην λησμονούμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μπορούσε να συμμετάσχει και στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία και τότε επέλεξε την αποχή

ΥΓ. 1: Πάντως, με πέντε μύρια κατοίκους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, και μια περιφερειακή άδεια δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Μερικά εξυπνοπούλια μαγείρεψαν πριν πεινάσουν και τώρα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

ΥΓ. 2: Εγώ, πάντως, αν ξεκινούσα καινούριο κανάλι, θα λύσσαγα να αποκτήσω τη «βιβλιοθήκη» του Mega. Η καλύτερη μαγιά για κάθε νέα τηλεοπτική προσπάθεια.

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα» (21/10)