ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τι ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Συνάντηση με τον Μιχάλη Καλογήρου είχε αντιπροσωπεία από ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου είχε σήμερα η Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Σταύρος Καπάκος και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας,.. στο πλαίσιο των επαφών των Ενώσεων προκειμένου να καταργηθεί το αυτόφωρο για τα αδικήματα περί Τύπου.
Η αντιπροσωπεία των Ενώσεων ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία καθώς στο Κοινοβούλιο, τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι η συγκεκριμένη διάταξη πλήττει τη Δημοκρατία. Ο Μ. Καλογήρου εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξετάσει τα ζητήματα που άπτονται των αδικημάτων δια του Τύπου, καθώς εκκρεμεί η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα.
Πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο υπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπεία των Ενώσεων μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Mogens Blicher Bjerregård, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για 48ωρη προγραμματισμένη επίσκεψη, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για τα πνευματικά δικαιώματα.