ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Στάη: Να ποιος με είχε διώξει από τον Alpha τo 2015

Και στην ΕΡΤ, πριν πέσει το «μαύρο» το 2013, το υπόγειο του Μαξίμου επί Σαμαρά είχε τεράστιο πρόβλημα μαζί μου

Με δυο συνεντεύξειςστον κυριακάτικο Τύπο ("Πρώτο θέμα" και "Έθνος TV"), που περιλαμβάνουν αποκαλύψεις γύρω από την πολυετή επαγγελματική της πορεία, τις απόψεις και τις θέσεις της για από πολλά και διαφορετικά ζητήματα και βεβαίως την..
πρεμιέρα του OPEN με την ίδια στην παρουσίαση του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων στις 19.00, την ερχόμενη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, η Ελλη Στάη, «προλογίζει» τη μεγάλη της επιστροφή στην ελληνική τηλεόραση
«Κάποτε είχαν γράψει για εμένα ότι είμαι μια γυναίκα “που όλοι λατρεύουν να μισούν”. Ισως τώρα πια, καθώς μεγαλώνω, αυτές οι εντυπώσεις απαλύνονται. Μήπως συμβαίνει αυτό επειδή δεν έχω το αγέρωχον της νεότητας και έχω μόνο το αγέρωχον της Έλλης;», αναφέρει σε μια από τις πιο ανθρώπινες στιγμές της συνέντευξης στο «Πρώτο Θέμα». Εκεί όπου αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, \ ποιό \πρόσωπο και γιατί είχε... "αντίρρηση" στη συνέχεια της συνεργασίας της με τον Alpha.
(...)
«Δεν ήταν μια και δυο οι φορές που με έκοψαν από δουλειές με άνωθεν εντολή, με έβαλαν στο “ψυγείο” όπως είναι π.χ. η τακτική στην ΕΡΤ κ.λ.π. Είναι ένα παιχνίδι που πλέον το έχω μάθει πολύ καλά. Αλλά αυτό που με κάνει να νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη είναι ότι καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει επικαλεστεί επαγγελματικά δυσάρεστα πράγματα για εμένα ώστε να γίνει πολύ εύκολο για έναν σταθμό να με απομακρύνει. Οχι ότι δεν το έχουν κάνει, απλώς είναι δύσκολο να το πετύχουν. Μην ξεχνάμε, βέβαια, και τις ευθύνες των εκάστοτε μιντιαρχών».
«Η τελευταία φορά που με εμπόδισαν, και σας το λέω όπως μου μεταφέρθηκε, ήταν όταν συνεργαζόμουν με τον Alpha το 2015. Μου είπαν λοιπόν ότι για εμένα είχε πολύ μεγάλη αντίρρηση ο Πάνος Καμμένος διότι τον είχαν ενοχλήσει – αν και πιστεύω πως δεν είχε ενοχληθεί μόνο αυτός αλά μάλλον ολόκληρη η τότε κυβέρνηση Τσίπρα – κάποια από τα σχόλια που έκανα τότε στον συγκεκριμένο σταθμό. Είχαν ενοχληθεί ιδιαίτερα από τις απόψεις μου για το δημοψήφισμα. Με τον Alpha είχαμε πει ότι θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας μετά το δημοψήφισμα, για να συνεχίσω το σχολιασμό στο δελτίο ειδήσεων. Οπότε η μη ανανέωση αυτής της συνεργασίας για το λόγο που μου ανέφεραν ήταν και το μήνυμα που απευθυνόταν σε μένα. Αλλά και προηγουμένως, το τελευταίο διάστημα που ήμουν στην ΕΡΤ, πριν πέσει το «μαύρο» το 2013, το υπόγειο του Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά είχε τεράστιο πρόβλημα μαζί μου. Προσπαθούσαν να με διώξουν, αλλά ήταν πολύ δύσκολο διότι κάναμε πολύ καλή δουλειά στην ΕΡΤ».
- πηγή: the toc