ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Όταν ο Φώτης Μπόμπολας «έκλεινε» τον Sentra 103.3

Kάθε ομοιότητα με το σήμερα είναι συμπτωματική...
Με αφορμή την κρίση στον Πήγασο, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία τα τελευταία 24ωρα, ας θυμηθούμε την περίπτωση του αθλητικού ραδιοσταθμού που κατείχε μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.
Μια από τις πιο ενδεικτικές περιπτώσεις της τακτικής που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί ακόμα η εργοδοσία του ομίλου, είναι ο Sentra 103.3. Ένα αθλητικό ραδιόφωνο που λειτούργησε κανονικά για 3 χρόνια και 8 μήνες, και του δόθηκε παράταση ζωής για ακόμα 2 χρόνια και 3 μήνες. Όχι από τον ίδιο τον Φώτη Μπόμπολα, αλλά από τους εργαζόμενους στα Μέσα του Πήγασου.
Τέλη Μαΐου του 2008 και η οικογένεια Μπόμπολα εξαγοράζει έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.. τον Radio Gold 103.3 από τον Νίκο Μαστοράκη. Τρεις μήνες αργότερα θα βγάλει στον αέρα τον Sentra FM, την ραδιοφωνική version της εφημερίδας Goal News μαζί με πολλούς από τους παραγωγούς που ήταν στο (τότε) Sportime 89.2. Από πλευράς ακροαματικοτήτων δεν τα πήγαινε κι άσχημα, όντας παγιωμένος πάνω από το 3-3,5%, χωρίς όμως να απειλεί σημαντικά την κυριαρχία του Σπορ FM 94.6 και της ΕΡΑ Σπορ.
Ώσπου άρχισαν τα «όργανα», την Άνοιξη του 2012, όταν ξεκίνησαν οι απολύσεις. Ο λόγος; Οι ατομικές συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι του Sentra, με μειωμένες αποδοχές, αλλά και οι ανά μήνα απολύσεις τόσο τεχνικών όσο και δημοσιογράφων. Με την ΕΤΕΡ να καταγγέλλει και κλίμα τρομοκρατίας κι απειλών. Οι πολυήμερες απεργίες, οι στάσεις εργασίας αλλά και οι απολύσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη στον Sentra 103.3 αλλά και στην Goal (από εκεί προέρχεται και η φωτογραφία).
-  από ρεπορτάζ στο e-tetradio (ολόκληρο ΕΔΩ)