ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ποιοι «ετοιμάζουν» το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

Σε καταγγελίες για μεθοδεύσεις στην ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την απεργία στην εφημερίδα Αυγή και για συνδιαλλαγή Ενωμένων Δημοσιογράφων με την Συσπείρωση, προχώρησε η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση - καταγγελία η Πρωτοβουλία αναφέρει:
"Με το καλημέρα σας στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι παρατάξεις των Ενωμένων Δημοσιογράφων και της Συσπείρωσης κατάφεραν να συμμαχήσουν στις πλάτες απλήρωτων εργαζομένων.
Ενώ οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Αυγή" ανέμεναν την απόφαση για προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, που έλαβαν στη γενική συνέλευση τους, ο εκλεγμένος με τη Συσπείρωση,.. Σταύρος Καπάκος, ψήφισε λευκό για την απεργία. Μαζί του συντάχθηκε αμέσως και η Μαρια Αντωνιάδου των Ενωμένων δημοσιογράφων, ακυρώνοντας ετσι την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να κηρύξει η ΠΟΕΣΥ την απεργία αφού δεν υπάρχει προεδρείο.
Η συμμαχια ΝΔ - Κυβερνητικης Συσπειρωσης φρόντισε να βρεθεί και η νομική κάλυψη για την ακύρωση της απεργιας!
Με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ακύρωσε τους εργαζόμενους της Αυγής, ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ υπακούοντας στην συνδιαλλαγή φρόντισε να στείλει το εξώδικο της ακύρωσης!
Είναι φανερό πως οι δυο παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχουν ήδη συμφωνήσει και συμμαχήσει για τι ακριβώς Ενωση Συντακτών θέλουν. Υποταγμένη σε εργοδότες, κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα στα ΜΜΕ....Πιθανολογείται λοιπόν πως οι δύο τους "ετοιμάζουν" το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.
Η Πρωτοβουλια για την Ανατροπή καταγγέλλει τη συνδιαλλαγή αυτή κι απαιτεί απο τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν άμεσα, στηρίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αυγή.
Καταγγέλλουμε επίσης ότι ανάλογα σχέδια ξεπούληματος ετοιμάζουν και για τον Πήγασο, μετά από δύο εβδομάδες απεργίας με διάφορα προσχήματα και ψεύτικες δικαιολογίες!"