ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ακου Καμπουράκη...

Ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντάει μέσω fb στο κείμενο του Δημήτρη Καμπουράκη που δημοσιεύτηκε στο protagon. Γράφει ο Π. Πολάκης:
"ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ :
-Επειδή έρχεσαι πεντηκοστός ή εξηκοστός (εχω χάσει το λογαριασμό) στη δημοσίευση και σχολιασμό της φωτογραφίας η οποία πλέον ανασύρεται σε κάθε "πρόσφορη" περίπτωση για να δείξουν ποσο "άγριος", ποσο ορεσίβιος", ποσο "απολίτιστος", ποσο "επικίνδυνος" είμαι για να κατέχω τη θέση του αναπληρωτή Υπ. Yγείας
- Eπειδή ξερω οτι η καλοσχεδιασμένη (πλην ομως ΜΑΤΑΙΗ) απο συστημικά μέσα ενημέρωσης και υλοποιούμενη απο γνωστές γραφίδες η μικρόφωνα καλοταϊσμενων μεχρι πρόσφατα παπαγάλων, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εναντιον μου θα συνεχιστεί..
- Eπειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθήσατε να συνδέσετε τη φωτογραφία με το τραγικό γεγονός της απώλειας ζωής του 11χρονου στο Μενιδι απο τη μια αλλά και με την ψήφιση "μνημονίων" απο την άλλη( !!!! ) ξεπερνώντας κάθε ΟΡΙΟ διαστρέβλωσης και βρώμικης "δημοσιογραφίας"
- Παρότι ξερω οτι απαντώντας σου θα αποκτήσει λιγο παραπάνω αναγνωσιμότητα το Σαιτ που γράφεις, αλλα το σφακιανό γονίδιο ΔΕΝ μου επιτρέπει να μην σου απαντήσω
ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) η φωτογραφία που ανέβασες ειναι το ΜΑΗ του 2009 οταν ως πρόεδρος της Ενωσης απανταχού Σφακιανων δωρισαμε στο δήμο Σφακιων ενα πλωτό ασθενοφόρο το οποίο απο τοτε σώζει 35-40 ζωές κάθε χρόνο στο τμήμα των σαράντα χιλιομέτρων της νότιας ακτής του λιβυκού στο νόμο χανιων που εχει πρόσβαση μόνο απο τη θάλασσα. Η φωτογραφία ειναι απο το γλεντι που ακολούθησε απο το δήμο Σφακιων σε ταβέρνα στο λιμάνι στη χώρα Σφακιων, που την ανέβασε στο δίκτυο καποιο μέλος των συλλόγων φουσκωτών που συνόδεψαν το Σκαφος στο ταξίδι. Οι βολές ειναι προς τη θάλασσα και προφανως δεν ειναι περίστροφο.
2) εγω μεγάλωσα σε μια οικογένεια των Σφακιων που στην αδερφοσυνη του πατέρα μου οι πέντε στα επτά αδέρφια πήραν πτυχίο απο πανεπιστήμιο (2 δασκάλες, 2 δάσκαλοι και 1 καθηγητής)
Μπορείς νομιζω να καταλαβεις τι σημαίνει αυτο για το πολιτισμικό, αξιακό και ηθικό υπόβαθρο μιας οικογένειας στα Σφακια τις δεκαετίες αμέσως μετα τον πόλεμο και τον εμφύλιο στην οποία μεγάλωσα οπου στη δεύτερη γενια μας στα 11 πρώτα ξαδέρφια συνολικά οι 9 εχουν πανεπιστημιακό πτυχίο .
Λαβέ υπόψην σου προς επίρρωση αυτών που λέω οτι ο πατέρας μου και τα αδέρφια του (22 χρονών ο πατέρας μου και 4 ο μικρότερος αδερφός του ) ορφανεψαν το 1943 οταν οι Γερμανοί έκαψαν τον Καλλικρατη και σκότωσαν τον παππού μου .
Ο πατέρας μου κατέβηκε στο χωριό κανονικά μετα το 1951-52 γιατι μεχρι τοτε τον κυνηγούσαν οι Μαυδες και τα Τεα ,ενος εμφυλίου που κάποιοι προσπάθησαν να μας πουν τελευταία οτι ΔΕΝ εγινε στην Κρητη !!!
Τα όπλα λοιπόν που κρατούσε αυτή η Γενια των ανθρώπων δεν ήταν αγορασμένα απο λαθρεμπόριο, ουτε επιδεικνύονταν σε γλέντια, ουτε πυροβολούσαν άσκοπα. Διαφυλατταν τη ζωη τους όπως και σε αλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή, παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ !!!
Η παράδοση που δημιούργησαν αυτες οι γενιές λοιπον (που μόνο εκ του μακρόθεν καταλαβαίνω οτι εχεις παραστάσεις και ακούσματα και μαλλον απο βιβλία εχεις διαβάσει για καλοσειρους και κακοσειρους) και με την οποία εγω εχω βιωματική σχέση, έλεγε και επέβαλλε τους πυροβολισμούς (μετρημένους, απο συγκεκριμένους, ψηλά και μακρυά απ την παρέα ) σε συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια η την ευρύτερη κοινότητα (γάμος, βάφτιση, ιστορική εκδήλωση κλπ) ΕΓΩ με αυτήν την αντίληψη ηρθα σε επαφή με αυτα τα πραγματικα έθιμα εχω μνήμες.
Αντίληψη και έθιμα που δεν εχουν καμία σχέση με την προσπάθεια που εγινε τα χρονια μετα το 85 να εμφανιστεί ως έθιμο ή ως παληκάρια ή λεβεντιά οι εκατοντάδες πυροβολισμοί απο πανάκριβα όπλα που επιτήδειοι λαθρέμποροι υπό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ διακινούσαν στα χωριά που έπιαναν λεφτά στα χερια τους απο τις επιδοτήσεις, κάνοντας τρελλα κέρδη και δημιουργώντας ενα πολιτισμικό πρότυπο που βόλευε κομματάρχες να πουλάνε προστασία και να εξαργυρώνουν σε ψήφους την πλασματική "καπετανιά. Δεν υπηρέτησα εγω Καμπουρακη αυτόν τον εξανδραποδισμο αλλα πολλοί γνωστοί πολιτικοί που κατα περιόδους λιβανισες και Εσυ οταν ήσουν στο μεγαλο κανάλι ...
3) και σημαντικότερο .Ξερω οτι με εντολή, μετα τις βρωμιες του Κεελπνο που εβγαλα στη φορα, το κόψιμο του ταΐσματος με αέρα λεφτά πολλών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους, με το νέο νόμο για τις Προμηθειες με έχετε στοχοποιήσει...
Πάρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ .
Το αν μου "αξίζουν τ άρματα να τα βαστώ" θα το αποφασίσει ο λαός στο τελος της θητείας μας οταν θα εχουμε βγάλει τη χώρα Απ τα μνημόνια και την επιτροπεία (που την έβαλαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τους στήριξες μεχρι θανάτου απο την εκπομπή σου)
Γιατι ειδικα στο υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ, το 1 δις παραπάνω χρηματοδοτηση στην τριετία, οι 8500 χιλιάδες προςληψεις και οι 10000 που ειναι στο δρομο, η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και η κατάργηση του πενταευρου, η αλλαγή των διοικήσεων στα νοσοκομεία ,η μεγάλη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ που δεν δημιουργεί νέα χρέη , η βαση των αεροδιακομιδων στη Σύρο που εχει σώσει 170 νησιώτες, η έναρξη του σχεδίου της Πρωτοβαθμιας στα αστικά κέντρα,η εξεταστική για τα 85 δις μαύρο χρήμα στην Υγεια, ΟΛΑ ΑΥΤΑ (και πολλα αλλα)
ΝΑΙ ειναι μπαλωτες απο σαρανταπενταρι στην καρδιά και όχι στον αέρα του σάπιου συστήματος της μίζας και της παραοικονομίας ,που πιστά υπηρέτησες και Εσυ Καμπουρακη για πολλα χρονια και τωρα με τέτοια άρθρα ξανά δίνεις πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης για μελλοντική σου αξιοποίηση .......
Μπορω να γράψω κι αλλα, αλλά σταματώ εδω γιατι νομιζω το θέμα καλύφθηκε .
Μια τελευταία μόνο ερώτηση .Τις τελευταίες μέρες μετα το πραγματικα δραματικό γεγονός του 11χρόνου, η μόνη σκηνή με πυροβολισμούς που σου ήρθε στο μυαλό για να το συςχετιςεις με το γεγονός ήταν αυτή η φωτογραφία η δικιά μου; Σταμάτησες να βλέπεις τηλεόραση και δεν πρόσεξες πως μεταδόθηκαν πυροβολισμοί σε απευθείας μετάδοση;;; Τόσο ανενημέρωτος πια ή εκει σέβεσαι τα έθιμα;;;