ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Δεν είμαι ταξιτζής να έχω γνώμη για τα πάντα

Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης Πεζός στον Αέρα, στο Ραδιόφωνο 24/7

«Δεν θέλω, επειδή είμαι γνωστός, να καθοδηγώ τον κόσμο. Ούτε τα Μνημόνια δεν έχω διαβάσει. Δεν είμαι ταξιτζής για να έχω γνώμη για τα πάντα. Αρνούμαι όμως να είμαι απαισιόδοξος. Κάποια στιγμή θα βγούμε από αυτή την κατάσταση», αυτό ανέφερε ο βραβευμένος, μεταξύ άλλων, με το Μεγάλο Βραβείο  Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7.
Για χρόνια κάτοικος Παρισίου, σχολιάζοντας το γεγονός της εκλογής Μακρόν, ο συγγραφέας.. είπε ότι είναι «πολύ ενοχλητικό, με την απειλή ότι η Ακρα Δεξιά ανεβαίνει, να μάς αναγκάζουν να ψηφίσουμε έναν πολύ συντηρητικό υποψήφιο, που είναι μια από τα ίδια και υποστηρίζει τον Καπιταλισμό».
Το «Κλαρινέτο», το τελευταίο βιβλίο του, πραγματεύεται το ζήτημα της μνήμης και την ελληνική κρίση, κινούμενο μεταξύ Γαλλίας και Αθήνας. Συγχρόνως, επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα τα παλαιότερα μυθιστορήματά του «Πριν» και «Η μητρική γλώσσα». (όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο).