ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Στη Διαύγεια η απόφαση για το δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση, που υπογράφει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η αποδέσμευση κεφαλαίων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για τη χορήγηση εντόκου δανείου στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), από τον Μάιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τη χορήγηση έντοκου δανείου, συνολικού ύψους μέχρι 10 εκατ. ευρώ, από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2017, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 4 του Ν. 3586/2007 (Α', 151), όπως ισχύει.
Το δάνειο θα αποπληρωθεί από τον ΕΔΟΕΑΠ εντόκως στον ΕΦΚΑ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017..
Το επιτόκιο, με το οποίο βαρύνεται το δάνειο, αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων» (Κοινό Κεφάλαιο), που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώνεται στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου.