ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Εκπληξη (δυσάρεστη) το άρθρο Καρτερού για το Κόκκινο

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή (με τον τίτλο «Η αγωνία του Κόκκινου») ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για πολλούς. Όχι τόσο επειδή κατηγορεί ευθέως τους εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”-αυτό το κάνουν καιρό τώρα όλοι οι “κομματικοί” για να αντιμετωπίσουν το δίκαιο αίτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων. Ήταν δυσάρεστη έκπληξη επειδή ο Θανάσης Καρτερός τυγχάνει να ήταν ο πρώτος διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού το οποίο σήμερα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει στην τύχη του την ώρα που η διοίκηση απαιτεί να είναι ο “κομματικός σταθμός”! Αυτά γράφει και ο Θ. Καρτερός και επειδή είναι παλιός στο διοικείν τα ΜΜΕ, πίσω από τις γραμμές κατανοούμε πως κάποιοι φλερτάρουν με λύση αλα 902, να λειτουργεί δηλαδή Το Κόκκινο με κομματικούς χωρίς λεφτά!
Το άρθρο του Θ. Καρτερού έχει προκαλέσει οργή στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να ..
λειτουργούν το ραδιόφωνο απλήρωτοι επί 2,5 μήνες και κάτω από οδηγίες για συγκεκριμένη κομματική, μνημονιακή πολιτική γραμμή. Το επιχείρημα ότι το κόμμα δεν έχει λεφτά προκαλεί ειρωνικά μειδιαμάτα. Δηλαδή το κόμμα είχε λεφτά όταν ήταν στον αντιπολίτευση με 3,5% ποσοστό και δεν έχει τώρα που είναι στην κυβέρνηση; Το ζήτημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει τι να κάνει με τα κομματικά του ΜΜΕ. Υπάρχει η άποψη πολλών κυβερνητικών ότι δεν χρειάζεται η “Αυγή”. Και την ίδια ώρα αυτοί που λένε πως χρειάζεται δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να αποφασισθεί ένα σχέδιο για την εφημερίδα.
Οι “κομματικοί” σε εφημερίδα και ραδιόφωνο εμφανίζονται ως “εργοδοτικοί”, κατηγορούν κι αυτοί μόνο τους εργαζόμενους, υποστηρίζουν πως οι κινητοποιήσεις στρέφονται κατά του κόμματος! Ξεχνώντας να πουν λέξη για τους απλήρωτους μισθούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση του σταθμού “Στο Κόκκινο” απαγόρευσε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σταθμού το κείμενο των εργαζομένων!
Σήμερα πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζομένων στην “Αυγή” για το θέμα της καθυστέρησης της μισθοδοσίας, για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη 24ωρη απεργία. Το επιχείρημα και στην εφημερίδα, αντί άλλης απάντησης, είναι ότι η απεργία είναι πολιτική! Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της “Αυγής” έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, το ίδιο έπραξαν και τα σωματεία για τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο.
- από το mediatvnews.gr