ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ο Μπόμπολας οδηγεί τον «Πήγασο» στην πτώχευση

Δεν βάζει λεφτά ούτε για επανέκδοση των εφημερίδων του!

Ο Μπόμπολας δεν βάζει λεφτά -αδυνατεί λέει- ακόμα και να χρηματοδοτήσει το κόστος της επανέκδοσης των εφημερίδων της «Πήγασος» σε περίπτωση που λήξει η απεργία των εργαζομένων. Σε ενημερωτική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των απλήρωτων του εκδοτικού συγκροτήματος του Φώτη Μπόμπολα γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει λύση και πως η ρήξη με τον εκδότη είναι οριστική ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοινωσης των εκπροσώπων των εργαζομένων για τις τελευταίες εξελίξεις στην «Πήγασος» έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι,
όπως ήδη θα γνωρίζετε συναντηθήκαμε νωρίτερα με τον εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα σε συνέχεια επιστολής που του είχαμε απευθύνει με στόχο να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του σε ο,τι αφορά στα δεδουλευμένα μας, τις αποζημιώσεις και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Δυστυχώς και από τη συνάντηση αυτή δεν προέκυψαν για ακόμα μία φορά θετικές ειδήσεις.

Ο κ. Μπόμπολας από την αρχή της συζήτησης όχι μόνο δεν παρείχε καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, αλλά αδυνατεί να στηρίξει οικονομικά ακόμα και το κόστος της επανέκδοσης των εφημερίδων στο υποθετικό σενάριο λήξης της απεργίας εφόσον θα υπήρχε αντίστοιχη απόφαση γενικής συνέλευσης, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την επανακυκλοφορία τους.
Κι αυτό παρόλο που του επισημάνθηκε ότι αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειδικής διαχείρισης οδηγώντας την εταιρία πιο κοντά στην άμεση πτώχευση.

Τούτων δοθέντων θα ενημερώσουμε το υπουργείο Εργασίας και τα Σωματεία για πιθανή αναβολή της αυριανής τριμερούς δεδομένου ότι ο ίδιος -όπως μας είπε- δεν πρόκειται να παραστεί τόσο εξαιτίας προγραμματισμένου εκ των προτέρων ραντεβού του όσο και επειδή δεν υπάρχει κάτι νεώτερο απ΄όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 16.00 σε αίθουσα που θα μας παραχωρήσει το ΕΒΕΑ καθώς στην ΕΣΗΕΑ θα διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΘΝΟΣ)
ΛΑΛΕΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (GOAL NEWS)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Διοικητικοί)»