ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Αξιότιμε κύριε Μπόμπολα...

 Επιστολή της εργασιακής επιτροπής των απλήρωτων της «Πήγασος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυήμερη απεργία στην «Πήγασος με τους απλήρωτους εργαζόμενους να αποφασίζουν αύριο σε νέα συνέλευσή τους για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Ταυτόχρονα η εργασιακή επιτροπή των 430 εργαζομένων στο εκδοτικό συγκρότημα έστειλε επιστολή προς τον ιδιοκτήτη Φώτη Μπόμπολα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους μέσω ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος.  Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Αξιότιμε κύριε Μπόμπολα,
Ενόψει της αυριανής κρίσιμης τριμερούς συμφιλιωτικής, η οποία έχει προγραμματιστεί.. για τις 10 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας αλλά και της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων που θα ακολουθήσει παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας σε σχέση με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των 430 απασχολουμένων στην εταιρία.
Οι στιγμές απαιτούν γρήγορες αντιδράσεις καθώς μεταξύ των εργαζομένων έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ουσιαστικά οι προϋποθέσεις μιας «ανθρωπιστικής κρίσης» με τους ανθρώπους να βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης. Γι αυτό και είναι απαραίτητο από την πλευρά σας να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών.

Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολυήμερη απεργία των εργαζομένων του Ομίλου σε μια κομβική στιγμή για το ιστορικό συγκρότημα, το οποίο ίδρυσε ο πατέρας σας κ. Γεώργιος Μπόμπολας, οι εργαζόμενοι έχοντας πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον τους, απαιτούν πλέον την καταβολή των δεδουλευμένων πέντε μηνών που τους οφείλονται.
Αυτό αποτελεί άλλωστε και το βασικό προαπαιτούμενο για την εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί.

Περιμένουμε την απάντησή σας είτε γραπτώς είτε μέσω συνάντησης μαζί σας το συντομότερο δυνατό προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να ενημερωθεί σχετικά τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και οι εργαζόμενοι στην αυριανή συνέλευση."