ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Οι κυρίαρχοι των media

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που είναι σε εκκρεμότητα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, στην ουσία θα επισφραγίσει τη δεύτερη μεγάλη αναδιανομή της εξουσίας στα media, μετά τη μεταπολίτευση.
Αυτή η φάση των αλλαγών στο χάρτη των ΜΜΕ ξεκίνησε μαζί με την οικονομική κρίση και ολοκληρώνεται με την κατάρρευση των τελευταίων ιστορικών συγκροτημάτων Τύπου και την αλλαγή σκυτάλης που σηματοδοτεί η αποχώρηση των εκδοτών του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ, Ψυχάρη και Μπόμπολα αντίστοιχα.
Βεβαίως, μπορεί οι αλλαγές να έγιναν με βίαιο τρόπο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης… Ωστόσο η αναδιανομή της εξουσίας, το μοίρασμα και η διαδοχή που θα οδηγήσει σε μια..
νέα γενιά εκδοτών και καναλαρχών, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, εξελίσσεται ομαλά διότι στην ουσία γίνεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του επιχειρηματικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας!
Με λίγα λόγια, το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα! Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια!
Στο νέο χάρτη λοιπόν που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα και θα επισφραγίσει όποτε γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες… Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στην ουσία θα είναι ο βασικός κορμός του νέου μιντιακού οικοδομήματος!
Δύο εφοπλιστές με τεράστια οικονομική επιφάνεια που διαθέτουν τα πιο ισχυρά ΜΜΕ της χώρας σε όγκο και επιρροή. Επιπλέον μπορούν να τα στηρίζουν με προκλητική άνεση έναντι του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να τους καθιστά κυρίαρχους!
- από το enimerosi24