ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

H EΡΤ και οι εραστές του «μαύρου»

Τέτοια μέρα πριν από 4 χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά έριχνε μαύρο στην ΕΡΤ. Με τον ανεκδιήγητο Σίμο Κεδίκογλου (που πολύ σωστά διαγράφηκε απο την ΕΣΗΕΑ), με ύφος 1000 καρδιναλίων να υπερασπίζεται μία από τις μελανότερες στιγμές της μεταπολίτευσης.
Χιλιάδες κινητοποιήθηκαν και ζήτησαν να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Και πολύ καλά έκαναν. Εγώ προσωπικά δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για τις πολλές ώρες στο προαύλιο της ΕΡΤ. Δεν κατανοώ αυτό το "μετάνιωσα για την στήριξη που έδωσα τότε", επειδή η ΕΡΤ συνεχίζει να λειτουργεί με παθογένειες και αγκυλώσεις.
Όπως ακριβώς αν ένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί σωστά ή παρουσιαστούν σ' αυτό συμπτώματα..

διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δεν ζητάμε τον κλείσιμο του, αλλά την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε και την ΕΡΤ. Το αίτημα είναι μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι μια κλειστή ΕΡΤ.
Η σύγκριση με τα ιδιωτικά δίκτυα είναι τελείως άστοχη. Δεν είναι δουλειά της ΕΡΤ να παράγει reality και πρωινάδικα. Δεν επιδοτείται από τον ελληνικό λαό γι αυτό. Το διακριτό της στίγμα πρέπει να είναι μακριά από την ευκολία και τη φθήνια. Ακόμα και με τα χιλιάδες προβλήματα στην ΕΡΤ βρίσκω πάντα ταινίες, ντοκιμαντέρ και ειδικά αφιερώματα που για την ιδιωτική τηλεόραση είναι άγνωστος τόπος.
Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει ποτέ ξανά. Πρέπει να αφήσει πίσω της όσα την απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών και να εκμεταλευτεί τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Και τότε μπορεί να ξεχάσουμε τις ατυχείς στιγμές της. Εκείνο που δεν πρόκειται σίγουρα να ξεχάσουμε είναι τους εραστές του "μαύρου".
- από το facebook του Δημήτρη Σούλτα