ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ολοι Μιχαλακοπούλου!

Απολύσεις και μειώσεις μισθών στην «Ελευθερία του Τύπου»

Η διαδικασία συρρίκνωσης της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την απόκτηση του ΔΟΛ προχωράει στον σχεδιασμόμτης επόμενης ημέρας για τα Μέσα που έχει πλέον στη διάθεσή του - και τα οποία είναι πολλά και κοστοβόρα. Ετσι, όπως έγραψαν πρώτοι και μόνον οι zoornalistas (EΔΩ), έχει δρομολογηθεί η αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της «Ελευθερίας του Τύπου». Στην εφημερίδα θα κρατηθούν οι απολύτως απαραίτητοι για το κυριακάτικο φύλλο ενώ οι προερχόμενοι από την Μιχαλακοπούλου θα επιστρέψουν στην παλιά τους βάση...
Μάλιστα στο πλαίσιο αναστολής του ημερήσιου φύλλου -σύμφωνα και με όσα γράφει το enimerosi24- στον Πειραιά έγιναν απολύσεις δημοσιογράφων από διάφορα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσθηκε ότι εργαζόμενοι που αμείβονται από κάποιο ποσό και πάνω θα υποστούν μειώσεις 10-20% αναλόγως του ύψους του μισθού τους. Ηδη κάποιοι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις αυτές.

Συνέχιση της μίσθωσης ή μετεγκατάσταση;

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα για το που θα στεγαστούν τα Μέσα που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για το θέμα αυτό γράφει το enimerosi24:
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό η «Ελευθερία του Τύπου» θα μετακομίσει στη Μιχαλακοπούλου (ή όπου αλλού στεγαστεί ο ΔΟΛ) και θα υπάρξει επαναλανσάρισμα της. Βέβαια οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρηγορο ρυθμό και υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να βρουν γρήγορα απαντήσεις, ώστε να είναι όλα έτοιμα να λειτουργήσουν μόλις γίνει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης.
Θα πρέπει μέσα στις επόμενες 40 μέρες να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα όσον αφορά το προσωπικό του νέου ομίλου σε διοικητικό, δημοσιογραφικό και διευθυντικό επίπεδο και φυσικά στο χωροταξικό. Αν δηλαδή θα υπάρξει συμφωνία της πλευράς Μαρινάκη με την Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο της Μιχαλακοπούλου για τη συνέχιση της μίσθωσης ή αν θα υπάρξει μετεγκατάσταση. Ισως μάλιστα το θέμα της χωροταξίας να είναι πιο επείγον από εκείνο της διευθέτησης του προσωπικού, αφού εκτός των άλλων στη Μιχαλακοπούλου λειτουργεί και ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΔΟΛ και δεν είναι τόσο απλή διαδικασία η εξεύρεση ενός κτιρίου που να μπορεί να φιλοξενήσει και ένα ραδιόφωνο, αλλά και η μετακόμιση του εξοπλισμού.