ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

«Να κλείσει ο Αθήνα 9.84 που (μας) κοστίζει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο; Τι λέτε;»

Ούτε μία ημερίδα χωρίς ιδεολογική κατεύθυνση δεν μπορούν να κάνουν στον Αθήνα 9,84. Το δημοτικό ραδιόφωνο των Αθηνών δεν είναι ραδιόφωνο για όλους τους δημότες αλλά είναι ραδιόφωνο μόνο για τους δικούς τους. Τους ανθρώπους τους.
Ούτε καν μία ημερίδα για το ραδιόφωνο δεν είναι ικανοί (ή δεν θέλουν) να διοργανώσουν χωρίς να της βάλουν ιδεολογικό πρόσημο, χωρίς να καλέσουν μόνο τη μία πλευρά.
Έτσι στην αυριανή ημερίδα του Αθήνα 9.84 για το ραδιόφωνο που θα λάβει χώρα στη Σχολή Καλών Τεχνών κάλεσαν τρεις δημοσιογράφους που είναι και οι τρεις της ίδιας και αυτής πολιτικής άποψης: Πάσχος Μανδραβέλης, Πόπη Διαμαντάκου και Παντελής Καψής. Και καλά ο Πάσχος..
είναι μάχιμος, οι άλλοι δύο είναι μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας (όταν δεν εκλέγονται και «μαυρίζονται» από το λαό γίνονται σχολιαστές) ενώ η Διαμαντάκου έχει και τη θεσούλα της στο ΕΣΡ. Αυτούς τους τρεις βρήκε να καλέσει ο Αθήνα 9.84.
Το θωράκισαν επαρκώς ώστε να είναι σίγουροι πως δεν θα ακουστεί η άλλη άποψη ακόμα και σε μία ημερίδα για το ραδιόφωνο που δεν είχαν κανένα λόγο να το κάνουν. Πολιτικά αστείος ο Αθήνα 9.84 και δεν θα μας ενοχλούσε αν αυτό δεν γινότανε με δημόσιο χρήμα, με τα δικά μας χρήματα δηλαδή.
Το ετήσιο κόστος του σταθμού ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδά του δεν είναι παραπάνω από 200 χιλιάδες ευρώ. Εμείς είμαστε υπέρ του ραδιοφώνου φυσικά αλλά τι λένε όλοι αυτοί που είναι θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων, πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο Αθήνα 9.84; Τι θα απαντούσε ο έξαλλος σχολιαστής του ΣΚΑΪ Παντελής Καψής που δεν χάνει ευκαιρία να καταγγέλλει τους υπεύθυνους που δεν προχωρούν τις αποκρατικοποιήσεις;
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στην ημερίδα και να τους κάνω την ερώτηση αυτή. Και όχι μόνο, αλλά και άλλες αντίστοιχες. Μια και η κουβέντα θα είναι για την ελεύθερη ραδιοφωνία να συζητήσουμε και το συγκεκριμένο θέμα. Εννοείται πως το e-tetRadio είναι υπέρ του Αθήνα 9.84 και του δημοτικού του χαρακτήρα, δεν το συζητούμε καν. Αλλά εμείς είμαστε υπέρ και του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών και των αεροδρομίων λόγου χάριν. Για να δούμε τι θα απαντήσουν οι τρεις δημοσιογράφοι...

Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)