ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δημοσιογράφοι για όλες τις «δουλειές»...

...και η λίστα ονομάτων στο συρτάρι

Αναρωτιέμαι συχνά αν στις σχολές δημοσιογραφίας υπάρχουν μυστικά μάθημα για βαστάζους, αβανταδόρους, κωλοτούμπες, προπαγανδιστές, κλακαδόρους, υπονομευτές. Ασφαλώς όχι. Το αντικείμενο μαθαίνεται στην πράξη και χρειάζονται κάποια χρόνια. Εκτός και αν τα παίρνεις γρήγορα. Τα γράμματα εννοώ βασικά, αλλά όχι μόνο. Το ερώτημα πέρασε πάλι σφαίρα από το μυαλό μου μετά από την αποκάλυψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ έχει εκπαιδεύσει – με σεμινάρια! – Έλληνες δημοσιογράφους για το πώς θα χειρίζονται θέματα σχετικά με την ελληνική Κρίση. Δηλαδή μιλάμε για (κάτι σαν) εκπαιδευμένους σκύλους εναντίον της αληθινής Ενημέρωσης του κόσμου...
Προσέξτε: αυτό δεν το είπε κανένας καφενόβιος. Το κατέθεσε ο Ρουμελιώτης στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την αλήθεια για το χρέος της χώρας, με την ιδιότητα τού πρώην εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Η αποκάλυψη εκπλήσσει, έστω και αν ξέρεις ότι δημοσιογραφικές απόψεις που διαμορφώνουν Κοινή Γνώμη παρουσιάζουν μια εκπληκτική ομοιομορφία, μια εντυπωσιακή συνήχηση διαφορετικών φωνών σαν να τις κατευθύνει η ίδια αόρατη μπακέτα.

- διαβάστε στο harddog-sport τη συνέχεια του άρθρου του Διον. Βραϊμάκη (δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης, με τίτλο «Δημοσιογράφοι εκπαιδευμένοι σκύλοι»)