ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα

Τέρενς Κουίκ προς ΔΝΤ: Αποκαλύψτε τα ονόματα όλων όσοι εκπαιδεύτηκαν για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό

Την πρόθεσή του να ζητήσει προσωπικά από Λαγκάρντ, Τόμσεν και Ράις του ΔΝΤ, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων που «εκπαίδευσαν» για να κάνουν «άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό» καθώς και το πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση», εξέφρασε ο Τέρενς Κουίκ.
 Ο υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου,  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, σχετικά με την «εκπαίδευση» δημοσιογράφων και οικονομολόγων από το ΔΝΤ, έκανε την κάτωθι δήλωση:
«Γνωρίζω ότι σκοπεύει να κάνει παρέμβαση η σχετική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που ασχολείται με το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.
Παρόλα αυτά, ως μέλος αυτής της συγκεκριμένης ελληνικής κυβέρνησης και χωρίς να ξεχνώ..
τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, έχω την υποχρέωση να ζητήσω προσωπικά από την κ. Κριστίν Λαγκάρντ, τον άνθρωπο που έφερε την «ΔΝΤ συνταγή» στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα, για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.

Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»;
Επίσης ζητώ να μάθω, αφού η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ:
1. Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»,
2. Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,
3. Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν,
4. Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι,
5. Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας
6. Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.

Και έλληνες οικονομολόγοι
Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι αυτές οι αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη στη Βουλή των Ελλήνων είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν από το ΔΝΤ σε έναν λαό, που αισθανόταν και αισθάνεται την πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα.
Τέλος, αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν».