ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πολλοί αρχισυντάκτες μαζεύτηκαν στην ΕΡΤ

Εληξε στις 16/6/2015 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων επιστροφής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Κι όπως λέγεται έφτασαν κάπου τις δύο χιλιάδες. Και μαζί με παραμένοντες  «νερίτες» ξεπερνούν  τους 2.300.
Αλλά όπως λέγεται ανάμεσα σ αυτούς είναι εκείνοι που θα παραιτηθούν αφού δεν τους συμφέρει  να επιστρέψουν την αποζημίωση που έχουν λάβει και θα οδηγηθούν στη σύνταξη.
Κάποιοι άλλοι θα έχουν άλλα κωλύματα (εργασία σε άλλο φορέα κλπ.)
Σε ότι αφορά τους δημοσιογράφους πιο πολλοί είναι οι συντονιστές αρχισυντάκτες από τους απλούς… στρατιώτες. Κι αυτό για να εξασφαλιστούν επιδόματα αμοιβής. Για την οποία όμως δεν φαίνεται τίποτα στο ορίζοντα. Είχε  ειπωθεί ότι  θα εκδιδόταν μια ΚΥΑ  που θα ρύθμιζε το θέμα  της πληρωμής. Όμως ούτε οι πρώην ΔΤ ή «νερίτες» πήραν χρήματα στις 15-16 του μήνα όπως γινόταν παλιότερα.
Θα πείτε που καιρός αυτές μέρες για τέτοια! Προέχουν οι διαπραγματεύσεις. Αφού μπήκαν επίσημα  στην ΕΡΤ τι άλλο θέλουν;
Ωστόσο  ακούγεται ότι θα δοθούν κάποια χρήματα έναντι, ότι το Σεπτέμβρη θα εκδοθούν..
οι ΚΥΑ που θα ρυθμίζουν τις αμοιβές. Και φυσικά δεν θα ισχύσει το άρθρο 14 του ν.4324/2015 που λέει:
«Οι μισθοί του προσωπικού του προηγούμενου εδαφίου ρυθμίζονται  από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4024/2011 (Α΄ 226), προκειμένου δε, για δημοσιογράφους από την κ.υ.α. 2/17805/0022 (Β΄ 662)».
Κι ότι θα καθοριστούν «μισθοί» χαμηλότεροι για να μπορέσουν να πληρωθούν όλοι από το ποσό που είναι ήδη εγκεκριμένο από τους «θεσμούς». Αυτό που προοριζόταν δηλαδή για ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Πέραν αυτού ουδέν!
Σχολιαστής