ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο «τρομαγμένος» Σταύρος και οι διαρροές της δραχμής

Τι κάνει ένας πολιτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης όταν μαθαίνει ότι η χώρα του πηγαίνει στη δραχμή; Μα φυσικά το συζητά με τους συνεργάτες του και μετά το διοχετεύει στον Τύπο. Τι πιο υπεύθυνο από αυτό!
Τραγελαφικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι πληροφορίες που διακινούνται από το Ποτάμι κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Στ. Θεοδωράκη «ωραιοποίησε την επιστροφή στη δραχμή» αφού άλλωστε «ελάχιστοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».
Σε σημερινό (Tετάρτη17/6) ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Κ. Ζούλας παρουσιάζει τις συζητήσεις που έκανε ο Στ. Θεοδωράκης με συνεργάτες του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Και φέρεται να τους αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε έτοιμος για όλα, ακόμη και για τη δραχμή. Το ρεπορτάζ δεν έχει διαψευστεί από..
το Ποτάμι και επομένως συνάγεται ότι απηχεί την ηγεσία.

Το ρεπορτάζ του Κ. Ζούλα στην «Κ»
Η προσπάθεια εξωραϊσμού του σεναρίου της δραχμής από τον Αλ. Τσίπρα ήταν που πραγματικά τρόμαξε χθες τον Στ. Θεοδωράκη στην ωριαία συνάντηση που είχε μαζί του. Διότι η αίσθηση που αποκόμισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν ήταν μόνο ότι ο πρωθυπουργός αμφισβητεί την κρατούσα εκτίμηση ότι ένα Grexit θα εξιστορείται στο μέλλον σαν μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Αλλά ακόμη χειρότερα, ότι τείνει να προσχωρήσει στην άποψη όσων στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν γενικώς ως βάρβαρη την πολιτική μιας Ένωσης 28 κρατών και ωραιοποιούν την επιστροφή στη δραχμή, αποκρύβοντας βεβαίως τις άμεσες οικονομικές συνέπειες, όπως και την πλήρη απομόνωση που θα υποστεί η Ελλάδα.
Μεταφέροντας στους συνεργάτες του το κλίμα από τη συζήτηση, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Τσίπρας να τον χρησιμοποίησε επικοινωνιακά χθες για να εκπέμψει το μήνυμα ότι δεν φοβάται και ότι είναι αποφασισμένος για όλα στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν έκρυβε τη μεγάλη ανησυχία του για όσα άκουσε από τον πρωθυπουργό. Όχι μόνον γιατί ο κ. Τσίπρας σχεδόν ταύτισε την παράταση της λιτότητας εντός ευρώ με την επιλογή της δραχμής. Ούτε γιατί του είπε επί λέξει ότι δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ αν δεν υπάρξει έως τα τέλη του μηνός επωφελής συμφωνία (κάτι που διέψευσε εκ των υστέρων το Μαξίμου όταν έγινε συνειδητός ο διεθνής αντίκτυπος της δήλωσης). Ο λόγος που ο κ. Θεοδωράκης δήλωνε στους στενούς συνεργάτες του ακόμη και τρομαγμένος ήταν διότι στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός επιχειρούσε διαρκώς να υποβαθμίσει όλους τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν ανησυχεί ακόμη και για το ενδεχόμενο ενός λουκέτου στις τράπεζες! Το δε απίστευτο επιχείρημα που φέρεται να επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας είναι ότι ελάχιστοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χρήματα στις τράπεζες.
Αναλόγως παθητική - στα όρια του ωχαδερφισμού - περιγραφόταν στο «Ποτάμι» και η αντίδραση του κ. Τσίπρα στις επισημάνσεις του κ. Θεοδωράκη ότι η Ελλάδα κοντεύει πλέον να χάσει και τους λιγοστούς υποστηρικτές που είχε στην Ε.Ε., όπως ο κ. Γιουνκέρ. Ο πρωθυπουργός όχι μόνον υποβάθμισε τις εναγώνιες προειδοποιήσεις που απευθύνονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, αλλά εξέφρασε επανειλημμένως τη βεβαιότητά του ότι οι δανειστές στο τέλος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει γιατί απλούστατα τρέμουν το ντόμινο μιας τέτοιας εξέλιξης στην παγκόσμια οικονομία.
Όλα τούτα εξανάγκασαν βεβαίως τον κ. Θεοδωράκη να προβεί σε μια σειρά διευκρινίσεων, κάποιες εκ των οποίων ακούστηκαν μόνον εντός του Μαξίμου και κάποιες άλλες στις δηλώσεις που ακολούθησαν. Δημοσίως κάλεσε τον Τσίπρα «να φέρει επιτέλους στη χώρα μια συμφωνία και να βάλει το συμφέρον της χώρας πάνω από αυτό του κόμματός του», ενώ κατ’ ιδίαν τον προειδοποίησε «ότι από τη στιγμή που θα ανακοινώσει ότι εξετάζει ως εναλλακτική λύση το σενάριο της δραχμής, θα βρει απέναντί του όχι μόνον το «Ποτάμι», αλλά θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών που έχουν σώας τα φρένας». - tvxs.gr

.