ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πτώχευση χωρίς καν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους!

Σουλοπούλου - Ρήγας
Τι αποφάσισε η εργοδοσία για την εφημερίδα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ - Πέρυσι το συγκρότημα της Μακεδονίας πήρε κρατική χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ!

Μετά από δυο βδομάδες αναμονή των προθέσεων του μεγαλομετόχου του σγκροτήματος της Μακεδονίας, Γιάννη Ρήγα, η εκπρόσωπός του δικηγόρος Βίκυ Σουλοπούλου γνωστοποίησε την κήρυξη πτώχευσης της αθλητικής ημερήσιας εφημερίδας της Θεσσαλονίκης Σπορ του Βορρά. Ενώ την ίδια στιγμή, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και οι προσφάτως απομακρυνθέντες (εξαναγκασθέντες σε εθελούσια και ένας απολυμένος) μένουν ξεκρέμαστοι… χωρίς καν αποζημιώσεις!
Αυτοί ακριβώς που δέχθηκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς να «παγώσουν» τρίμηνες οφειλές (πέραν εκείνων προ τριετίας) και να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.. 
άνω του 40%, αντίκρισαν το πλέον ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας.
Η επιχείρηση δεν κατέβαλε ακόμη και αυτές τις μειωμένες καταβολές ή στους απομακρυνθέντες δεν έδωσε καν τις δόσεις της αποζημίωσής τους! Κι ενώ συνέβαιναν αυτά, την 1η Ιουνίου η εργοδοσία ανακοίνωσε την… αναστολή εκτύπωσης! (ναι, έτσι το διατύπωσε η… εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη, Σουλοπούλου).
Στα ερωτήματα των ίδιων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων για την τύχη της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, η Σουλοπούλου παρέπεμπε σε… πιθανούς αγοραστές της (Φιλιππάκης, Ιβάν Σαββίδης), χορηγούς ή τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο. Για δε τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, άφηνε να εννοηθεί ότι αυτές (ή μέρος τους) θα καταβληθούν, αφού ο μεγαλομέτοχος είναι… γενναιόδωρος!.
Στάχτη στα μάτια, έως σήμερα, που ανακοίνωσαν επίσημα την πορεία προς επίσημη πτώχευση! Ούτε μιλιά για τους εργαζόμενους, στο χέρι των οποίων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, βρίσκεται πλέον ο τρόπος αντίδρασης ενάντια σε τέτοιες δόλιες συμπεριφορές της επιχειρηματιών. Οι οποίοι σημειωτέον πριν ένα χρόνο έλαβαν από κρατική χρηματοδότηση (κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου)  για το συγκρότημα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης και Σπορ του Βορρά το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ!!!
Ο λόγος πλέον στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και στο υπουργείο (της νέας κυβέρνησης) και στην δικαιοσύνη.
- asyntaxtostypos