ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πόπη Χριστοδουλίδου: Δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη σας

H δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου με ανοιχτή επιστολή της ευχαριστεί όλους όσοι την στήριξαν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ακολουθεί oλόκληρο το κείμενο της επιστολής της:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας, που με έφερε, στην δεύτερη θέση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Δεσμεύομαι, πως δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη σας και θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ την δεοντολογία και την αληθινή και ουσιαστική δημοσιογραφία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ψύχραιμα, λογικά και με άποψη σταθερή και θέση εποικοδομητική για την λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων ως τους πιο σημαντικούς θεματοφύλακες της δεοντολογίας, της τήρησης του Καταστατικού και της υπεράσπισης της περήφανης και αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας, που πλήττεται από παντού. Θα συνεργαστώ με σεβασμό με τους συναδέλφους μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εποπτικό για το καλύτερο, το δίκαιο, την δεοντολογία.
Αλλά, πιστεύω επίσης, ότι επιθυμούμε όλοι και όλες να προστατεύσουμε την δημοσιογραφία.. και να την υπηρετήσουμε , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για να αναδειχτεί ξανά ως λειτούργημα στην υπηρεσία της αλήθειας, των πολιτών και του λαού. Σεβόμουν πάντα τα όργανα της ΕΣΗΕΑ και τα Πειθαρχικά Συμβούλια και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω, χωρίς φόβο, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό.

Συγχαρητήρια σε Κοντράρου, Γιαννήλο και Καλαντζή
Συγχαίρω επίσης όλους τους συνυποψηφίους μου, που έδωσαν τη μάχη τους και εκλέχτηκαν ως τακτικά ή ως αναπληρωματικά μέλη και στα δύο Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, καθώς και εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τον αγώνα τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ΜΜΕ, που εκλέχτηκαν, καθώς επίσης και σε αυτούς της πρώτης αναμέτρησης, γιατί θεωρώ το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ένα όργανο απολύτως σεβαστό, απαραίτητο και με ουσιαστική δουλειά και προσφορά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στους εκπροσώπους των συνταξιούχων, Τζόρτζια Κοντράρου, Γεώργιο Γιαννήλο και Δημήτρη Καλαντζή.
Καλή δύναμη σε όλους! Να κάνουμε πάντα πράξη την αλληλεγγύη. Την ανθρωπιά. Την αγάπη.

Ενωμένοι για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ
Συνεχίζουμε σταθερά την δουλειά μας στον ΕΔΟΕΑΠ, στηρίζουμε το Ταμείο μας, υπηρετούμε με μεράκι και συναδελφική αλληλεγγύη όλα τα μέλη- μετόχους, παρεμβαίνουμε, όπου χρειάζεται, συνεργαζόμαστε στα θετικά του προεδρείου. Αλλά δίνουμε επίσης με σύνεση την μάχη μας, όπου απαιτείται. Και βεβαίως, σας χρειαζόμαστε όλους αρωγούς ενωμένους και αποφασισμένους να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.
Εμείς δεν έχουμε με κανέναν προσωπικά. Όμως, δεν θα ανεχτούμε και από κανέναν συκοφαντίες, λάσπη, ψέμματα και το ιερότερο για μας, την παραβίαση του απορρήτου των σεβαστών ιατρικών προσωπικών δεδομένων. Και εγώ και ο Γιάννης Αγγέλης το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό ρητά και κατηγορηματικά και κατά την προηγούμενη διετία και τώρα.
Να γνωρίζετε όλοι και όλες ότι στις θετικές προτάσεις και πρωτοβουλίες, όποτε και αν υπάρχουν, συμπορευόμαστε.
Αλλά, όταν διαφωνούμε, με επιχειρήματα θα διατυπώνουμε την αντίθεση μας. Επιθυμούμε περίθαλψη ουσιαστική, ανακούφιση και στήριξη των ασθενών, όχι περικοπές στην υγεία, όχι διακοπή συμβάσεων, όχι περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.



Το αγγελιόσημο στο ιντερνετ
Θα είμαστε φυσικά όλοι μαζί στον αγώνα, προκειμένου να μπει το αγγελιόσημο στο ίντερνετ. Μαζί με τις Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ. Και με τα κινήματα και τους μαχητικούς συναδέλφους, εντος και εκτός σωματείων.
Θα αγωνιστούμε δυνατά για να ασφαλιστούν οι συνάδελφοί μας από τα σάιτ.
Να βοηθηθούν, όσο γίνεται περισσότερο, οι άνεργοι. Οσοι βρίσκονται σε επίσχεση. Οι απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς και ατομική σύμβαση πείνας, οι συνάδελφοι, που κινδυνεύουν σε όλα τα ΜΜΕ και εργάζονται σκληρά, πιέζονται όμως αφόρητα...
Και βέβαια, οι απόμαχοι της πένας, ιδιαίτερα δε οι χαμηλοσυνταξιούχοι...
Να είστε όλοι υγιείς, δυνατοί και ανθεκτικοί...
Και στη ρότα σας, πάντα ο Αη-Νικόλας!
Πόπη Χριστοδουλίδου»