ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Aιχμηρή απάντηση του δικηγόρου της Ακρίτα στον πρωθυπουργό

"Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφειο τη μήνυση;" διερωτάται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ελενας Ακρίτα, Βασίλης Σωτηρόπουλους, απάντησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανάρτησή του για τη δικαστική -πλέον- διαμάχη μεταξύ της βουλευτούτου ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα και της πρωθυπουργικής συζύγου Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. H αγωγή θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα αύριο το πρωί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
«Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και πάλι στους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ την πολύπλοκη αντίληψη της ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.
«H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», είχε σχολιάσει χθες ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο facebook.

Το πρωί της Τρίτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο facebook και ρώτησε τον πρωθυπουργο: «Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφειο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;».
«Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβαται. Ή μήπως όχι; Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως», σχολίασε χαρακτηριστικά η Ελενα Ακρίτα.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ξεκαθάρισε πως θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της. «Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν» τόνισε η βουλεύτρια Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ανάρτησή της ήταν «αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική» και δεν αλλάζει ούτε «και».