ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Σακελλαρίδης: Έκθετοι Χρυσοχοΐδης - ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα γυναικοκτονία


Ευθεία επίθεση στον αρμόδιο για την Ελληνική Αστυνομία υπουργό, αλλά και στον επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της Δικαιοσύνης εξαπολύει ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά τη νέα γυναικοκτονία, το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, με αστυνομικούς αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες της δολοφονίας μίας 28χρονης που μόλις πριν λίγο είχε ζητήσει βοήθεια, επειδή φοβόταν τον πρώην σύντροφο και κακοποιητή της.
Με ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Σακελλαρίδης επισημαίνει τα κακώς κείμενα στη στάση των αρχών απέναντι σε καταγγελίες γυναικών που τα τελευταία χρόνια καταλήγουν πολύ συχνά σε δολοφονίες τους και καλεί την ΕΛ.ΑΣ. και τον πολιτικό της προϊστάμενο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να δώσουν πραγματικές απαντήσεις».
Τα πυρά του εξάλλου επεκτείνονται και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τον συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις», ενώ απευθυνόμενος στον «πολλά βαρύ» υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, του ζητάει «να σταματήσει να πετάει χαρταετό και να προκαλεί την κοινωνία και το δημόσιο αίσθημα και να ασχοληθεί επιτέλους με κάτι ουσιαστικό. Να κατοχυρωθεί άμεσα νομικά ο όρος "γυναικοκτονία" στον ποινικό κώδικα και να υπάρξουν επιβαρυντικές διατάξεις».


Η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη


Ακόμα μία γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια, χτες βράδυ στους Αγίους Αναργύρους, επειδή ο δολοφόνος θεωρούσε ότι είναι κτήμα του, του ανήκε και δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι είχε δικαίωμα να τον χωρίσει. Πλέον δεν είναι μία ακόμη είδηση στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Είναι μία ακόμη ξεκάθαρη απόδειξη για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο δολοφονιών, με τα ίδια κίνητρα και θύματα και θύτες με όμοια χαρακτηριστικά.

Για αυτό είναι γυναικοκτονία και για αυτό είναι διακριτό έγκλημα.

Γιατί ακριβώς πατάει στα έμφυλα χαρακτηριστικά θύτη και θύματος, γιατί ο θύτης δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το θύμα μπορεί να πράξει το αυτονόητο σε μία ανθρώπινη σχέση, γιατί θεωρεί ότι έχει την πλήρη εξουσία πάνω του. Πρόκειται για την επιτομή της πατριαρχίας.

Η γυναίκα στους Αγίους Αναργύρους δολοφονήθηκε αφού είχε βγει από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου μόλις είχε καταγγείλει την παρενόχληση και την επιθετικότητα του θύτη. Ζήτησε προστασία, ζήτησε περιπολικό για να τη μεταφέρει σπίτι της και δεν της δόθηκε.

Πόσο στα σοβαρά παίρνει η Αστυνομία αυτές τις καταγγελίες;

Άλλο ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που έρχεται και προστίθεται σε άλλα περιστατικά, όπου παρά τις καταγγελίες γυναικών, η Αστυνομία το περνάει στα ψιλά με τις τραγικές συνέπειες να ακολουθούν.

Η Ελληνική Αστυνομία και ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ακόμα μία φορά έκθετοι και τώρα θα πρέπει να δώσουν πραγματικές απαντήσεις.

Η δε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τον συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις. Ο «πολλά βαρύς» κ. Φλωρίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να σταματήσει να πετάει χαρταετό και να προκαλεί την κοινωνία και το δημόσιο αίσθημα και να ασχοληθεί επιτέλους με κάτι ουσιαστικό.

Να κατοχυρωθεί άμεσα νομικά ο όρος «γυναικοκτονία» στον ποινικό κώδικα και να υπάρξουν επιβαρυντικές διατάξεις.

Να σπάσουμε επιτέλους αυτό το νήμα που ενώνει τις γυναικοκτονίες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του.