ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Απλές πολιτικές εξισώσεις


«Ιδού το κατηγορητήριο για δίωξη κατά Καραμανλή»

Μετά την ήττα της κυβέρνησης κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε με τις παραιτήσεις των Μπρατάκου και Παπασταύρου, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει την επίθεση για το έγκλημα των Τεμπών και την απόπειρα συγκάλυψης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει αύριο το αίτημά της για δίωξη του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή, όπως ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο στο οποίο λέει:
 «Διαβάζω αυτό που αναρωτήθηκε προσχηματικά ο Πρωθυπουργός στη Βουλή: "Πού ακούστηκε αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να στηρίξουμε προανακριτική έτσι, γενικά, χωρίς κατηγορητήριο;"».
«Να λοιπόν το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένο και πανίσχυρο. Με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή» απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος για να διερωτηθεί ρητορικά:
«Αφού το διαβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κώστας Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, μετά από άσκηση ποινικής δίωξης; Θα στηρίξει την αλήθεια ή θα συνεχίσει τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;»

«Την απάντηση την ξέρετε και την ξέρω. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ του στερεί ακόμη και την τελευταία δικαιολογία. Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής. Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης. Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο» κατέληξε.