ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ ο τρόπος κάλυψης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους


Διαδικασία ελέγχου του οπτικοακουστικού περιεχομένου από εκπομπές ΜΜΕ που αφορούν στην τραγική είδηση των ημερών που κυριαρχεί στην επικαιρότητα διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξετάζοντας τον τρόπο και τον σχολιασμό της είδησης για την γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων καθώς και αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία της νομικής προδιαδικασίας.
Το ΕΣΡ ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στην δομή και την θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους.
«Κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία», αποσαφηνίζει στην ανακοινωση που φέρει την υπογραφή της προέδρου του Συμβουλίου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη- Δρίλια.
Αλλά επισημαίνεται πως «το ΕΣΡ τηρώντας το νόμο επεμβαίνει μετά την μετάδοση των εκπομπών και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το ως άνω διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία) και την δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003)».