ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Μουσικές καρέκλες στο επιτελείο του Μαξίμου


Aνακατατάξεις στο πνεύμα του γνωστού παιχνιδιού «μουσικές καρέκλες» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με το επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των «παραιτήσεων» Μπρατάκου – Παπασταύρου μετά τις αποκαλύψεις για τη συνάντησή τους με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ενώ ο Μάκης Βορίδης ενισχύει περαιτέρω τη θέση του στο Μαξίμου, αναλαμβάνοντας την υψηλή επιστασία του νομοθετικού έργου.
Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με την «εσωτερική αναδιάταξη», καθώς ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού, «επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά».
Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν». Όσον αφορά στον Άκη Σκέρτσο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού».

«Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών» επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου προσθέτοντας ότι «η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του ΠΘ)».
Τέλος «ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αριθμεί πλέον δύο λιγότερα μέλη (ένας υπουργός και ένας υφυπουργός) «καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης».