ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Σε κρίση το CNN, έρχονται δραματικές αλλαγές


Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CNN, Κρις Λιχτ, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία, Warner Bros. Discovery. Η θητεία του στο «τιμόνι» του CNN διήρκεσε 13 μήνες.Ο Λιχτ βρέθηκε αντιμέτωπος με αντιδράσεις σχετικά με αποφάσεις όπως μια πρόσφατη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Οι New York Times σχετικά με τον Κρις Λιχτ, έγραψαν για «μια σύντομη και χαοτική θητεία ως πρόεδρος του CNN» επισημαίνοντας: «Ξεκίνησε δύσκολα ακόμη και πριν αναλάβει επίσημα, όταν επέβλεψε το κλείσιμο της ακριβής υπηρεσίας ροής CNN+ κατόπιν αιτήματος των νέων ιδιοκτητών του δικτύου, οι οποίοι ήταν δύσπιστοι για ένα αυτόνομο ψηφιακό προϊόν. Οι περικοπές οδήγησαν σε δεκάδες απολύσεις».
Ο Κρις Λιχτ, ήταν παραγωγός του κορυφαίου late night show του Stephen Colber. Ενώ, πριν από το CNN, ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ειδικού Προγραμματισμού στο CBS, θέση που κατείχε από τον Μάιο του 2016.

Ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ο CEO και πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του CNN, της Warner Bros. Discovery, ενημέρωσε το προσωπικό το πρωί της Τετάρτης ότι είχε συναντηθεί με τον Λιχτ και ότι αποχωρούσε, με άμεση ισχύ.
«Για πολλούς λόγους τα πράγματα δεν πήγαν καλά και αυτό είναι ατυχές», είπε ο Ζάσλαβ. «Είναι πραγματικά ατυχές, και τελικά φταίω εγώ. Και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτό.»
Τα νούμερα έπεσαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Λιχτ και μια σειρά σφαλμάτων στον προγραμματισμό – συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης μίας ανοιχτής συνέντευξης με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που δέχθηκε σφοδρή κριτική – οδήγησαν στην απώλεια υποστήριξης από τους εργαζόμενους.
Τα πράγματα επιδεινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν το περιοδικό The Atlantic δημοσίευσε ένα προφίλ 15.000 λέξεων που τεκμηριώνει εκτενώς τη θυελλώδη θητεία του Λιχτ ως προέδρου κιαι CEO, συμπεριλαμβανομένης μίας κριτικής σχετικά με την κάλυψη της πανδημίας από το δίκτυο.
Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν οι οικονομικές επιδόσεις του CNN. Το δίκτυο απέφερε κέρδη 750 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, από 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια που απέφερε πρόπερσυ.