ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Επικοινωνία όλο Σκέρτσο και η Ασπίς-Πρόνοια του Θεοχάρη

Διατηρεί η ΝΔ τον ΦΠΑ γιά... τιμωρία στους ισχυρούς!..

Του Δ. Ι. Τσαλαπάτη

Τελικά ,όπως φαίνεται η υπόθεση του ΦΠΑ θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Και όχι μόνο λόγω της φορολογικής λεηλασίας που συνεχίζεται.
Εκτός από τους καταναλωτές μάλλον θα το πληρώσει ΤΩΡΑ και το πολιτικό σύστημα και κυρίως η Αυτοδυναμία ΑΕ που θέλει να εγκαθιδρύσει η ΝΔ. Κάπου άρχισαν να ανησυχούν και οι στενοί συνεργάτες του μέχρι προχθές Πρωθυπουργούμε τις δηλώσεις των δικών τους.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι από την μείωση του και ΜΟΝΟ του ΦΠΑ, δεν ωφελούνται οι καταναλωτές. Και αυτό το καταλαβαίνει πλέον ό κόσμος που το αισθάνεται στη τσέπη του.

Χτύπημα στον σκληρό πυρήνα της ακρίβειας δεν γίνεται δίχως παρακολούθηση της διαμόρφωσης της τιμής του προϊόντος ή της παρεχόμενης υπηρεσίας. Αυτό που κάποτε λεγόταν κοστολογικός έλεγχος.

Τότε βέβαια υπήρχε πολιτική τιμών. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και το παιχνίδι στην αγορά γίνεται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που ΑΠΛΩΣ μοιράζει πιστοποιητικά για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Έτσι η αξιοποίηση της ενεργειακής ήρθε για να μείνει γάντι στα καρτέλ της αγοράς και τις ενδο-ομιλιακές συναλλαγές και τις ΔΗΘΕΝ εξαγωγές, για να χάνονται τα ίχνη από κέρδη προμήθειες και με απαλλαγές, επιστροφές και άλλα κόλπα.

Πολύ περισσότερο με τις νέες εξελίξεις στην ενεργειακή αλυσίδα.

Αλλά για να σταθούμε στους παρόχους ενέργειας και στα διυλιστήρια και τα υπερκέρδη τους, που ΔΗΘΕΝ θα φορολογούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν υπέγραψε την διαπιστωτική πράξη με την ΝΟΜΙΚΗ σύμβουλο της ΡΑΕ παρατηρητή των εξελίξεων ουδείς μιλάει για τα κέρδη τους από παιχνίδια με τα futures,τις ενδιάμεσες επιβαρύνσεις, τα περιθώρια ,το διύλιστρο, τις εκπτώσεις δικτύου και ένα σωρό απαλλαγές.. Απόδειξη η μείωση των τιμών στα καύσιμα περνάει με το ζόρι στην αντλία και όχι μόνο. Όσο για το ρεύμα και το αέριο όσα έρχονται θα μας τα φορτώσουν από τον άλλο μήνα.

Και όλα αυτά τα πληρώνει ο κοσμάκης που καλείται πάλι στις κάλπες.

Με τον Σκέρτσο και τον Θεοχάρη να λένε ότι άμα πέσει ο ΦΠΑ θα ωφεληθούν περίπου όσοι οδηγούν…. τζάγκουαρ!..

Μάλλον θυμούνται με νοσταλγία τα αυτοκίνητα που ζήλευαν από τα αφεντικά τους, ο ένας στο παρακλάδι του ΣΕΒ πριν μετακομίσει στου Μαξίμου και ό άλλος στην στοά της Όθωνος στο Σύνταγμα, τότε που η Ασπίς Πρόνοια… Ή την τύχη τους….

ΥΓ
Και η Αντιπολίτευση;