ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Άλλη μια αποχώρηση με αιχμές στην «Πλεύση Ελευθερίας»


Άλλο ένα στέλεχος της «Πλεύσης Ελευθερίας» απέσυρε την εμπιστοσύνη του από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και προχώρησε προς την πόρτα της εξόδου. «Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε η πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκη Μπουραζάνη.
Πρόκειται για ακόμα μία αποχώρηση από την «Πλεύση Ελευθερίας» μέσα σε λίγες ώρες. Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις από τη Μαργαρίτα Καζάκου, την Όλγα Δάλλα και τη Χρύσα Διαμαντοπούλου που με δημόσιες τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου άλλαξε τις λίστες στις εκλογικές περιφέρειες της Β΄Πειραιά και Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Οι εν λόγω υποψήφιες, μάλιστα, ήρθαν πρώτες σε σταυρούς.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» –μετά τον ορυμαγδό καταγγελιών ότι ξηλώνει κόσμο από τις λίστες για να βάλει εκλεκτούς της σε εκλόγιμες θέσεις– δήλωσε πως «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο...». Ανάφερε επίσης, πως η ίδια άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση (πρόεδρος Βουλής) χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε πως «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».
Στη δήλωση αποχώρησής της, η Νίκη Μπουραζάνη σημειώνει καυστικά: «Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται. Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, "διορίζοντας ημέτερους". Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης. Παραθέτω παρακάτω τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου και το νέο ψηφοδέλτιο».