ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

«Φουσκοθαλασσιά» στην Πλεύση: Καταγγελίες κατά Κωνσταντοπούλου για αλλαγές στις λίστες


Απαντήσεις καλείται να δώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η ηγετική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας μετά τις δύο καταγγελίες από υποψήφιες του κόμματος που κάνουν λόγο για ξαφνικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια και τη σειρά βουλευτών.
Πρόκειται για μια πρακτική που είναι μεν στο δικαίωμα του προέδρου του κόμματος, όμως σπανίως αλλάζει η σειρά των ονομάτων, καθώς παραμένει η σειρά ως έχει για επιβράβευση στους υποψήφιους που πήγαν καλά στην σταυροδοσία.
Τώρα η Μαργαρίτα Καζάκου, η Όλγα Δάλλα και η Χρύσα Διαμαντοπούλου με δημόσιες τοποθετήσεις τους αναφέρουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου άλλαξε τις λίστες στις εκλογικές περιφέρειες της Β΄Πειραιά και Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Οι εν λόγω υποψήφιες, μάλιστα, ήρθαν πρώτες σε σταυρούς.
Η Μαργαρίτα  Καζάκου με βίντεο στη σελίδα της στο Facebook έγραψε: «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ... και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...!!!».


Από την πλευρά της η Όλγα Δάλλα εκφράστηκε με πιο βαριές εκφράσεις, ενώ ανακοίνωσε και την αποχώρησή της από το κόμμα. Έκανε λόγο για προδοσία και ψέμα, ενώ χαρακτηρίζει την Πλεύση Ελευθερίας ως «έκτρωμα», ζητώντας συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της.Τρίτη δημόσια τοποθέτηση ήρθε από την Χρύσα Διαμαντοπούλου, πρώτη σε ψήφους στο Βόρειο Τομέα Β1 της Αττικής, η οποία επίσης ανακοίνωση την αποχώρησή της και απέσυρε τη στήριξή της προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συγκεκριμένα, γράφει στην ανάρτησή της στο facebook:
Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou.
Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.
Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.
Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…