ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Τσίπρας κατά Βαρδινογιάννη...



...για τα «απρόσμενα κέρδη» των εταιρειών ενέργειας

‘Ενα «καρφί» κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή ομιλία του στη Ρεματιά στο Χαλάνδρι για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.Κι αυτό γιατί χθες το πρωί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil μιλώντας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, υποστήριξε πως ο σωστός όρος που πρέπει να χρησιμοποείται είναι «απρόσμενα κέρδη» των εταιρειών ενέργειας και όχι «υπερκέρδη». Όπως είπε μάλιστα, η υψηλή κερδοφορία δεν συνεπάγεται αισχροκέρδεια.
«Σήμερα μας είπαν κάποιοι να μην τα λέμε υπερκέρδη - να τα λέμε απρόσμενα κέρδη» ανέφερε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Χαλάνδρι, χωρίς να κατονομάζει πάντως τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
«Απρόσμενες και οι συνέπειες στο εισόδημα των νοικοκυριών» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Αν όμως ήταν απρόσμενα τα κέρδη, απρόσμενη και έκτακτη θα πρέπει να είναι και η φορολόγηση τους». Και τόνισε ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στην πολιτική τροφοδότησης της αισχροκέρδειας, φορολογώντας τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας και των διυλιστηρίων».