ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

O Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός


Να αυτοπροταθεί για πρωθυπουργός αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών. Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι απέναντι στον Αλ. Τσίπρα και στον Κ. Μητσοτάκη έχει «συγκριτικό πλεονέκτημα».

«Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω βλάψει τη χώρα. Δεν έχω στήσει υποκλοπές. Δεν έλεγα το 2014 "σεισάχθεια" και μετά να παραδώσω τα κόκκινα δάνεια εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα στα κοράκια των funds κα τώρα να τους εκβιάζουν καν τώρα να χύνω κροκοδείλια δάκρυα χύνω. Ούτε έλεγα σαν τον κ. Μητσοτάκη μετά ότι θα είμαι εμπόδιο στη θεσμική παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ και να βλέπουμε επίθεση στις Ανεξάρτητες Αρχές, εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνη, συγκάλυψη σκανδάλων» σημείωσε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως την καλύτερη επιλογή για τη θέση του πρωθυπουργού ακόμη και αν είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

«Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, λέει ο ένας για τον άλλο ήταν είναι κακός κυβερνήτης, επικίνδυνος. Εγώ συμφωνώ και με τους δύο. Θεωρώ ότι και οι δύο ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει «η νέα εποχή να έχει προγραμματικές συνεργασίες όπου τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλήσεις που θα υπάρξουν να είναι πρόσωπα υψηλού κύρους και πρόσωπα τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτές τις αλλαγές. Εγώ απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα».

Σε μια προσπάθεια να αποτινάξει τη ενδεχόμενη ευθύνη για μη σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί» σημείωσε ο ίδιος και επανάφερε την υποψηφιότητά του.

«Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, τότε με την εντολή που θα πάρουμε θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις. Αν επιτευχθούν τότε θα συζητήσει για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής» σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης και επανέλαβε ότι «δεν είναι ιδική μου η επιλογή (σ.σ. ο πρωθυπουργός). Προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός».

Επιπλέον, εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «κάθε 15 μέρες έχουμε και ένα πολιτικό σκάνδαλο της ΝΔ. Χειμάρας, Πάτσης, Νικολάου. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει το περιθώριο και την ανοχή του ελληνικού λαού».
- από το avgi.gr