ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

New York Times: Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα σύνταξης από τους δημοσιογράφους (video)


Για να αποτελεί είδηση τουλάχιστον στις ΗΠΑ, μάλλον τα πράγματα πρέπει να έχουν σοβαρέψει στους NewYorkTimes. Οι δημοσιογράφοι του ιστορικού αμερικανικού δημοσιογραφικού τίτλου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα σύνταξης. Η συνέλευση η οποία οργανώθηκε από το σωματείο των εργαζομένων στα γραφεία εφημερίδας/ιστοσελίδας έγινε στο πλαίσιο κλιμάκωσης κινητοποιήσεων που έχει πυροδοτήσει πολυετή διαμάχη για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ικανοποιήσεις μιας σειράς άλλων θεμάτων.
Εκπρόσωποι των δημοσιογράφων πέρασαν και από τα γραφεία του εκδότη του δημοσιογραφικού ομίλου και δημοσιογράφου, Αρθουρ Γκρέγκ Σούλτσμπεργκερ και της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου Μέρεντιθ Κοπιτ Λέβιεν, αλλά δεν ήταν εκεί. «Είναι ωραίο να εργάζεσαι από το σπίτι» ήταν το δηκτικό σχόλιο δημοσιογράφου.
Σε βίντεο που ανέβασαν στα σόσιαλ μίντια ο δημοσιογράφος Λιαμ Στάκ, εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στους New York Times αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα σύνταξης εκείνη την ώρα διαδηλώνουν και παρουσιάζουν τα αιτήματα τους.