ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Το μυστηριώδες κότερο


Πιθανόν όσοι ασχολείστε με τα σκάφη αναψυχής ή με τις ζωές των πλουσίων να θυμάστε το ALPHA NERO, ένα εντυπωσιακό και κομψό σκάφος 267 ποδών, με σκαρί βαμμένο μαύρο και λευκό πάνω από το κατάστρωμα. Είχε ναυπηγηθεί για τον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου οι οποίοι και το χρησιμοποίησαν για αρκετά χρόνια, πριν το πουλήσουν. Στη συνέχεια, το ALPHA NERO φιγούραρε σε διαφημίσεις μεγάλης λονδρέζικης εταιρίας, διαθέσιμο για ενοικίαση και πώληση και κάπου εκεί χάνονται τα ίχνη του. 
Μέχρι που το Bloomberg μας πληροφόρησε πως το μυστηριώδες -όπως το αποκάλεσε- ALPHA NERO είναι δεμένο στην Αντίγκουα και είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε πλειστηριασμό. Το σκάφος... ορφάνεψε καθώς η τοπική κυβέρνηση πιστεύει ότι ιδιοκτήτης του είναι ο Ρώσος ολιγάρχης Αndrey Guryev, ένα από τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 
Ωστόσο, οι δικηγόροι του ολιγάρχη δήλωσαν στο Λονδίνο ότι ο πελάτης τους (σ.σ. που υποθέτω ότι θα κλαίει με μαύρο δάκρυ) δεν είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους και τώρα η τοπική κυβέρνηση πιέζει γιατί σχεδιάζει να βγάλει για πώληση το superyacht, το οποίο με την ευκαιρία αυτή θα μπορούσε να μετονομαστεί και σε Lacrima Nero.
DarkRoom / newmoney