ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Πονηρά κίνητρα και αναδυόμενοι λοχαγοί στη ΝΔ - Ποιος υπουργός κρατάει μούτρα


Για τη νευρικότητα που υπάρχει στο Μαξίμου έναντι των υπουργών που δεν έχουν βγει ούτε μία φορά –ή έστω μία– στα μίντια να υποστηρίξουν την κυβέρνηση έχω ξαναγράψει. Αρκετοί μάλιστα δίνουν μια πιο προχωρημένη ερμηνεία. «Δεν είναι μόνο πως δεν θέλουν να τσαλακωθούν από το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά κάτι πιο βαθύ», λέει στη στήλη κυβερνητικό στέλεχος, εξηγώντας: «Πολλοί δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση στα τηλεοπτικά παράθυρα γιατί βλέπουν τον εαυτό τους πάλι υπουργό σε μια συγκυβέρνηση».
****
Το «κενό» πάντως που έχουν αφήσει αρκετά κορυφαία στελέχη έχει ήδη αναπληρωθεί από μια ομάδα βουλευτών που παλαιά καραβάνα μού τους χαρακτήρισε «αναδυόμενους λοχαγούς». Οι βουλευτές Δημήτρης Καιρίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Χάρης Θεοχάρης δίνουν συνεχώς τηλεοπτικές μάχες συγκροτώντας μια νέα ομάδα κρούσης. Και αν πιστέψω την Ντόρα –που δεν έχω λόγο να μην την πιστέψω–, μακροπρόθεσμα θα είναι και πολιτικά ωφελημένοι.
****
Υπουργός της κυβέρνησης δεν δείχνει μεγάλη διάθεση να βγει στα κανάλια, όχι επειδή δεν θέλει να υποστηρίξει την κυβέρνηση, αλλά επειδή δεν ήταν ανάμεσα σε όσους είχαν κληθεί στο Μαξίμου για τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών. Με απλά λόγια, «κρατάει μούτρα».

Στ. Παπαντωνίου
Θεωρείο / Καθημερινή