ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Επικοινωνιακό σόου και το θέμα της ασφάλειας;


Σε μια περίοδο κατά την οποία η αξιοπιστία της ΕΥΠ είναι στο ναδίρ εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ η αντίστοιχη της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει στα τάρταρα για πολλούς και διάφορους λόγους, έρχεται η ανακοίνωση της εξάρθρωσης τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επίθεση στη χώρα μας.
Μετά τη δημοσιοποίηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου από την Ελληνική Αστυνομία, από το οποίο προκύπτουν ποικίλα ερωτήματα, έρχονται οι διαρροές με τις οποίες περιγράφεται μια υπόθεση με τρόπο... κινηματογραφικό.
Το τρομοκρατικό δίκτυο αποτελείται από... δύο άτομα, Πακιστανικής καταγωγής, ενώ τα νέα επεισόδια που διαρρέονται αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες, 29 και 27 ετών, συνομιλούσαν με τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν, ο οποίος τους είχε υποσχεθεί χρηματική αμοιβή για να πραγματοποιήσουν την επίθεση σε εστιατόριο στου Ψυρρή, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί. Παράλληλα, οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι η επίθεση θα πραγματοποιούνταν με όπλα ή με εκρηκτικά ή με... αέρια, ενώ προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους.
Αίσθηση προκαλεί και η πληροφορία που έδωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιες αστυνομικές πηγές ότι «από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα). 
Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ' αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα). Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια του επικοινωνιακού βατερλώ της περασμένης εβδομάδας όταν η ΕΥΠ, με ανακοίνωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ανακοίνωσε τον εντοπισμό Ρωσίδας κατασκόπου η οποία όμως έχει... διαφύγει από τη χώρα.

Επιπλέον ερωτήματα γεννώνται και για το χρόνο των ανακοινώσεων ενόψει εκλογών καθώς γίνεται αναφορά και στην προσπάθεια υπονόμευσης του «αισθήματος ασφάλειας στη χώρα» σε μια περίοδο κατά την οποία αυτό το αίσθημα βρίσκεται στο ναδίρ εξαιτίας ενεργειών και παραλείψεων της κυβέρνησης.

Για την υπόθεση έσπευσε να πανηγυρίσει μέσω Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Tάκης Θεοδωρικάκος γράφοντας:
 «Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας.»

- από ΕφΣυν