ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ωμή παραδοχή από Σκέρτσο για τις υποκλοπές


Αναπαράγοντας την τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης περί «σκοτεινών κύκλων» που έχουν στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό με τα παράνομα λογισμικά, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι οι πάντες παρακολουθούνται και η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Άκης Σκέρτσος, του οποίου το όνομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, βρίσκεται στη λίστα παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, στήριξε την επιχειρηματολογία του, ερωτώμενος για το σκάνδαλο που κλονίζει τα θεμέλια του Μαξίμου, στο νέο, έωλο αφήγημα της Ν.Δ. ότι από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, αφήγημα που είχαν ξεκινήσει να καλλιεργούν δεξιά τρολ.
​Ωστόσο, το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά μετά την απομάκρυνση του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, παραδέχθηκε ότι κυκλοφορούν στη χώρα και βρίσκονται σε λειτουργία παράνομα λογισμικά που παρακολουθούν τους πάντες, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο πολιτικός και διοικητικός επικεφαλής της ΕΥΠ. Όπως χαρακτηριστικά είπε μάλιστα ο κ. Σκέρτσος, «όλοι γνωρίζουν ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς», αλλά δεν πρέπει να τρομοκρατείται ο κόσμος. Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι όλοι όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις, πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί υπάρχουν «κακόβουλες πρακτικές»
Ο υπουργός Επικρατείας αμφισβήτησε με ευκολία τη δεύτερη λίστα των υπό παρακολούθηση υπουργών που δημοσίευσε το Documento και στην οποία φιγουράρει και το όνομά του, υποστηρίζοντας μάλιστα, πιστός στο αφήγημα Μαξίμου, ότι δημιουργείται κλίμα για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν, όπως η ακρίβεια - προκαλώντας την τουλάχιστον έκπληξη των παρουσιαστών για το απίθανο επιχείρημα - και ζήτησε τεκμήρια, λέγοντας ότι διαφορετικά οι συντάκτες των επίμαχων ρεπορτάζ είναι κοινοί συκοφάντες.
Στη συνέχεια όμως, όταν εκλήθη να σχολιάσει τις αποκαλύψεις φίλιων προς την κυβέρνηση ΜΜΕ και να απαντήσει αν θεωρεί κοινούς συκοφάντες και τους συντάκτες του «Βήματος» και της «Καθημερινής», βρέθηκε σε εξαιρετικά αμήχανη θέση και φυσικά δεν απάντησε.