ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Και εγώ τηλεπαρουσιαστής είμαι, όλοι το ίδιο έχουμε γίνει...


Πρώτα το αστείο, το καλαμπούρι:
Την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διακοπή τού The 2 Night Show για το Μουντιάλ και ακολούθως για τις γιορτές, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πρόλαβε να ακονίσει το τηλεοπτικό του κύρος, να εκπληρώσει ένα όνειρό του και να απογειώσει την καριέρα του κάνοντας τη συνέντευξη της ζωής του. Φιλοξένησε τον Σταύρο Μπαλάσκα και είχε μια εκ βαθέων συνομιλία μαζί του! Σπουδαία επιτυχία…
Τώρα στα σοβαρά: Παλαιότερα οι μεταμεσονύχτιες εκπομπές τού Αρναούτογλου στον Αντένα ήταν ένα σύμφυρμα καλεσμένων από ριάλιτι και από περιθωριακές μουσικές πίστες, μαζί –αραιά και πού– με κάποιους που είχαν κάτι ενδιαφέρον να πουν. Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές του έγιναν προσεκτικές. Βγάζει αρκετά αξιόλογα πρόσωπα και κάνει τα βράδια των ξενύχτηδων πιο ενδιαφέροντα. Φυσικά, όχι πάντα.
Αυτήν την εβδομάδα αποφάσισε να έχει καλεσμένο τον αστυνομικό συνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα, γνωστό για τις ατάκες του που προκάλεσαν. Ο Μπαλάσκας βγαίνει στα δελτία ειδήσεων και σε άλλες εκπομπές, όχι για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων του ως συνδικαλιστής αλλά για να δώσει –ως οιονεί εκπρόσωπος της Αστυνομίας– πληροφορίες για διάφορες υποθέσεις και μαζί να πει τη γνώμη του που συχνά εξοργίζει.
Η οφ φωνή που προλογίζει τους καλεσμένους στο The 2 Night Show έπλεξε ένα θερμότατο εγκώμιο γι΄ αυτόν και είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα ότι ο Μπαλάσκας «έχει άποψη και μπορεί να την εκφράζει χωρίς να υπολογίζει το κόστος». Ο ίδιος, βέβαια, δεν είχε ουσιαστικά κανένα κόστος για τις περίφημες φράσεις του, αντίθετα με το δημοσιογραφική εικόνα εκείνων που τον φιλοξένησαν για να ακούσουν τέτοιου είδους απόψεις.
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου εξήγησε γιατί κάλεσε τον συνδικαλιστή των τηλεοπτικών παραθύρων λέγοντάς του: «Η διάθεσή μου και η επιθυμία μου να συναντηθούμε είναι γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω τηλεοπτικό σταθμό, τηλεοπτική εκπομπή, και να μη δω το πρόσωπό σου εκεί».
Ομολόγησε δηλαδή ότι ο συνομιλητής του είναι τηλεοπτικά ένα πρόσωπο που έφτιαξαν τα κανάλια και εξακολουθούν να το διατηρούν στις οθόνες τους, ενώ αυτός, ο Αρναούτογλου, ανάλαβε να συνεχίσει το κτίσιμο της τηλεοπτικής προσωπικότητάς του. Ο αστυνομικός συνδικαλιστής, γεμάτος ταπεινοφροσύνη, απάντησε: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το να με τιμούν οι συνάδελφοί σου οι οποίοι είναι έμπειροι» –και λόγω αυτής της πείρας τους, θα πούμε εμείς, καλούν τον Μπαλάσκα σχεδόν μέρα παρά μέρα.
Τη μεγάλη ατάκα ο συνδικαλιστής την είπε λίγο μετά. Όταν ο Αρναούτογλου του επισήμανε ότι «εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, παρουσιαστής είμαι», εκείνος απάντησε: «Να σου πω κάτι; Μέχρι και εγώ κατά βάση τηλεπαρουσιαστής είμαι, όλοι το ίδιο έχουμε γίνει».
Όσοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές τον καλούν ας πάρουν ως επαγγελματικά εύσημα τα λόγια του: «Όλοι το ίδιο έχουμε γίνει».

- από το Harddog