ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΗAmazon απολύει 10.000 εργαζόμενους «ακολουθώντας» Twitter και Facebook


Να απολύσει περίπου 10.000 εργαζόμενους της σχεδιάζει η Amazon, ακολουθώντας το παράδειγμα των Twitter και Facebook που απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους ως απάντηση στην οικονομική κρίση.Η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων όπως αποκάλυψαν οι New York Times σχεδιάζει να απολύσει εργαζόμενους στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται άτομα με γνώση του θέματος, οι απολύσεις θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα.
Στο τμήμα με την Alexa καταγράφονται λειτουργικές ζημίες άνω των 5 δισ. δολαρίων ετησίως, με την Amazon να σκέφτεται αν θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσθήκη νέων δυνατοτήτων όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν τη συσκευή για λίγες μόνο λειτουργίες.
Οι απολύσεις, όπως διευκρινίζει το Reuters, αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του προσωπικού της Amazon η οποία πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα παγώσει τις προσλήψεις στο εταιρικό εργατικό δυναμικό για τους επόμενους μήνες.
Την περασμένη εβδομάδα, η μητρική εταιρεία του Facebook Meta Platforms είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 13% του εργατικού δυναμικού της, για να περιορίσει το κόστος. Άλλες εταιρείες που επίσης ανακοίνωσαν απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων είναι η Twitter η οποία ανακοίνωσε 7.500 απολύσεις, η Microsoft Corp και η Snap Inc. Απολύσεις ανακοίνωσαν και η υπηρεσία πληρωμών Stripe αλλά και η πλατφόρμα κρατήσεων αυτοκινήτων με οδηγό σοφέρ, Lyft.
Με την καταναλωτική ζήτηση να δέχεται πλήγμα από την άνοδο των τιμών και του κόστους δανεισμού, πολλές εταιρείες εξετάζουν τις περικοπές θέσεων εργασίας.