ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ο «Βηματοδότης» και μια μυστήρια ανάκληση


Για μια «μυστήρια ανάκληση» κάνει λόγο ο "Βηματοδότης" αναφέροντας ότι «στις 12 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης εξέδωσε μια απόφαση ανάκλησης προηγούμενης δικής του, η οποία είχε εκδοθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2022 υπό τον γενικό και απροσδιορίστου περιεχομένου τίτλο "Απόφαση Ανάληψης Πολυετούς Υποχρέωσης" για την κάλυψη της δαπάνης ΑΛΕ 2420910001 "Απόρρητα έξοδα"». 
Οπως αναφέρει ο ¨Βηματοδότης:
«Στη νεότερη απόφαση ανάκλησης εκείνης του Φεβρουαρίου αναφέρονται τα ακόλουθα: "Εγκρίνουμε την ολική ανάκληση της απόφασης έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης συνολικού ποσού 2.900.000 ευρώ για το έτος 2023, σε βάρος των πιστώσεων του λογαριασμού 2420910001 "Απόρρητα Εξοδα" του ειδικού φορέα (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας) καθώς εξέλιπαν οι λόγοι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του φορέα".
Η απόφαση ανάκλησης, μυστήρια έτσι κι αλλιώς εκ της απροσδιοριστίας του περιεχομένου της, προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Ορισμένοι θεωρούν ότι αφορά προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων από τον αμαρτωλό κύκλο που τούτες τις μέρες κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Και επιμένουν ότι η πράξη ανάκλησης είναι απολύτως αμυντική ώστε να μην αναδειχθούν νέες κυβερνητικές εμπλοκές και συναναστροφές με επικίνδυνα πρόσωπα. 
Και καλά, ο κ. Σκυλακάκης ασφαλίστηκε έναντι των όποιων κινδύνων, αλλά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μάλλον οφείλει μιαν απάντηση, όχι για τίποτε άλλο παρά για να ξεδιαλυθούν οι πολλές απορίες για το περιεχόμενο της προμήθειας και τους προμηθευτές βεβαίως…»