ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Παραμυθιάστηκα και εγώ...


Από φιάσκο σε φιάσκο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς προανήγγειλε ότι θα απαγορεύσει τα παράνομα συστήματα, τα οποία ήδη απαγορεύονται με βάση τον ποινικό κώδικα του 2019. Μάλιστα, τα ψέματα του Μαξίμου προκάλεσαν και την αντίδραση του αρθρογράφου των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος αναφέρει ότι «παραμυθιάστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«...μου δημιουργούνται, εύλογα θεωρώ, ερωτήματα τι είδους νομοθετική πρωτοβουλία θα αναλάβει η κυβέρνηση, αφού νόμος υπάρχει, είναι σε ισχύ εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου, και απλώς αυτό που απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση να εφαρμοστεί» σημειώνει και προσθέτει:
«Η αλήθεια είναι ότι το όλο θέμα μού είχε διαφύγει. Παραμυθιάστηκα κι εγώ, όπως και ένα πλήθος συναδέλφων μου, ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την τιμωρία όσων εμπορεύονται, διαχειρίζονται και λειτουργούν συστήματα παρακολούθησης. Και πως θα είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα το κάνουμε. Μάλιστα το είχε προαναγγείλει την περασμένη Δευτέρα στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και ο πρόεδρος Κυριάκος» σημειώνει ο Γιώργος Παπαχρήστος και προσθέτει:
«Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολύ καλόπιστος ή ακόμη πιστό μέλος της τοπικής επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κάτω Παναγιάς, για να πιστέψεις ότι αυτό που έλειπε από τη χώρα, και το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία για τα κατασκοπευτικά λογισμικά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Από τη στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη πρόβλεψη του 292Α του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη κλήση εκείνων που εμπορεύονται κατασκοπευτικά λογισμικά και να διερευνήσει εν συνεχεία αν εκτός από εμπορία έκαναν και «σέρβις» σε διάφορους οικονομικούς παράγοντες και μη, χρησιμοποιώντας τα. Αλλά αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, κι εγώ, συγγνώμη αλλά θα το πω, δεν την βλέπω επί του παρόντος να εκδηλώνεται».